.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
IMPERALISM
OLJA OCH EKONOMI
IRAKS GRANNAR
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

USA:s armé
Kriminell politik och en armé alltmer infiltrerad av kriminella gäng

Med jämna mellanrum, tar vi del av de nedbrytande effekter USA:s krig i Irak och Afghanistan, har även på de amerikanska soldaterna som drabbas av posttraumatisk stess, tar livet av sig, utövar våld på hemmaplan, är hemlösa trots förklarad hjältestatus, men det är en armé som bokstavligen kriminaliseras och så till den grad att FBI slår larm.

De kriminella gängen i USA har ökat med 40% sedan 2009. Det finns 1,4 miljoner gängmedlemmar enligt FBI:s uppskattning. Dessa gäng infiltrerar armén. Medlemmar från 53 gäng i 100 olika områden i USA, har tagit värvning i alla olika vapengrenar av armén.
Medlemmar från alla större gatugäng och laglösa MC-gäng har rapporterats ha enrollerat sig i armén i USA och på olika internationella militära installationer.
Fattigdom och social misär i ett samhälle som satsar på krig och ständigt drar ner på välfärden, bidrar till denna utveckling.

Ett genomsnitt på 18 krigsveteraner tar livet av sig varje dag. Många soldater med posttraumatisk stress behandlas med farliga sinnesförändrande droger. I många fall tvingas de tillbaka till Irak eller Afghanistan igen. Medicindrogade, psykiskt sjuka och labila soldater tvingas alltså ut i krig.
De många Irak-och Afghanistanveteranerna som lider av posttraumatisk stress och/eller huvudskador, har även svåra sömnproblem.
Nationens ”krigshjältar” som den amerikanska nationen tränas att hylla från tidigaste barnsben, blir ofta hemlösa när de kommer hem från krigen.
HUD-VA-studien noterar att unga veteraner utgör 5% av nationens veteranbefolkning, men 95 av de hemlösa soldaterna.

Det håller inte i längden att ha jättearméer av amerikanska soldater i många krig samtidigt och det väcker motstånd på hemma plan. USA övergår till mindre soldatkrävande former av krig som specialstyrkeinsatser, drönare med mera.

Läs gärna
"En desertörs bekännelse" av Joshua Key, soldat som deserterat från Irak där han "tvingades att vara en brottsling". Den ger en utomordentlig skildring av hur det amerikanska folket de facto hjärntvättas att hylla armén och USA:s illegala krig och alltid tycka att ”vi är bäst”.
Boken är utgiven i pocketupplaga av Bonniers förlag och vi säljer den på våra bokbord.
111101

90.000 amerikanska soldater är olämpliga för strid av hälsoskäl
111105
läs fler ariklar om den amerikanska armén
fler artiklar

Senast ändrad: 2011-11-05
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .