.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
VAD HÄNDER I IRAK?
KRIGSBROTT
MOTST.RÖRELSEN
USAs ETABL I IRAK
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Tortyren allmän i Iraks fängelser
Kvinnliga fångar torteras och våldtas
Många barn i fängelse under förfärliga förhållanden

Fler och fler rapporter sipprar ut ur Iraks fängelser. De är djupt upprörande och skakande.

Tortyren är allmänt utbredd och det finns många hemliga fångläger. Kvinnor arresteras istället för sina män, bröder eller söner. De släpps inte när männen arresteras.

I Irak äger nu demonstrationer rum mot våldtäkter och fängslanden i bl.a Ramadi och Falluja. Kvinnorna måste friges!
Situationen borde vara fullständigt ohållbar för Al-Maliki. I media sipprar det fram trots försök att tysta ner eller reducera övergreppen till att ”bara gäller 46 kvinnor” (Alsumaria), Siffran är förstås en lögn.Enligt vissa källor i Irak, handlar det om 10.000 kvinnor.
Hamid Al-Mutlaq, medlem av försvars-och Säkerhetskommittén tog upp tortyren och våldtäkterna med både Al-Maliki, överbefälhavaren och försvarsministern (ombud för Al-Maliki). Mutlaq höll en presskonferens i parlamentet och höll Al-Maliki och försvarsministern Sadoon Al-Dulaimi ansvariga. Han tillade att det är oacceptabelt att officerare går fria trots tortyr och våldtäkter av kvinnor, män och barn.
Han namngav följande fångar som torterats till döds: Muhammad Khudair Ubaid, Muhammad Moohi Sharji, Ibrahim Adnan Salih, Mahmood Ubaid Jameel, Hamid Jameel, Fadil Abdullah, Omar Hisham, and Muhammad Jasim Mezhir.
Mutlaq berättade hur säkerhetsstyrkorna (som lyder direkt under al-Maliki) genomför nattliga räder, arrestera godtyckligt och stjäl värdeföremål i husen och han sade att såväl regering som parlament var ansvariga för situationen.
På vår hemsida finns otaliga artiklar om rättslösheten och laglösheten i Irak.

En säkerhetskälla i Bagdad, avslöjade att fångar torteras i Bagdads arrestlokaler. Många har dött.
Mutlaq beklagade att kvinnor som arresterades, anklagades för terrorism tillsammans med döttrar inte äldre än 12 år.
Sheik Sufian Omar al-Naimi, Emir för Naimklanerna uppmanade premiärministern och parlamentets talesman att omedelbart påbörja undersökningar av tortyr och våldtäkt i fängelserna.
Parlamentsledamöten Khalid Abdullah al-Alwani uppmanade regeringen att öppna fängelserna för civilsamhällets organisationer att besöka dem och han fördömde tystnaden om detta.
Han uppmanade även ”ansvariga politiker att avslöja namnen på förövarna till dessa skamliga brott.”
En grupp från en NGO, Hammurabi Organization, publicerade 21 oktober 2012 sin första rapport om kvinnornas fruktansvärda situation i fängelserna.
I kvinnofängelset Khadimiya sitter 31 dödsdömda kvinnor anklagade för terrorism enl. paragraf 4 i antiterroristlagen. Rapporten beskriver hur kvinnorna utsatts för eltortyr, slag och våldtäkt av de som förhörde dem. Även polisen och de som hade transporterat kvinnorna från Tasfiratfängelset till kvinnofängelset, hade våldtagit dem.
Två medlemmar från en NGO, Hamurabbi Organization, William Warda och Pascal Warda, tidigare miljöminister, fick tillstånd att besöka dem.

De rapporterar att kvinnorna som väntar på dödsstraff led av olika infektionssjukdomar och skabb. ”De får ingen

läkarvård och de får bara bada och byta kläder en gång per månad”.
Barnen som är fängslade med mammorna, kallar de för ” tickande bomber som kan explodera när som helst”.
Det rör sig om 21 barn, många mycket små, som lever i detta fängelse.

Sammanlagt finns 414 kvinnor på detta fängelse. De är från 20 till 65 år gamla. 18 hade dömts till döden och de klagade alla på vanvård och våld av olika slag.
Pascal Warda som ledde Hammurabis delegation sade att fångar som anklagas för bilbomber lever under absolut fruktansvärda förhållanden.
En icke namngiven domare sade att ”våld och övergrepp pågick under hela undersökningsprocessen” och ville att en kvinnlig säkerhetsofficer skulle eskortera kvinnorna för att minska övergreppen.
Internationella MR-grupper har gång på gång slagit larm om den ständigt pågående tortyren
i Iraks fängelser för att framtvinga bekännelser och om förekomsten av hemliga fängelser.

Journalisten Serene Assir (Brussells Tribunal) beskrev 8 mars 2012 i tidningen al Akhbar den fruktansvärda situation som råder för kvinnliga fångar och kvinnor överhuvudtaget i dagens Irak.1000-tals kvinnor sitter nu fängslade under inrikesministeriets jurisdiktion och deras av USA och Storbritannien tränade militära strykor.
Andra säger, människorättsaktivisten Asma al-Haidari, förtvinar i hemliga fängelser under kontroll av Al-Maliki-trogna miliser. (I nr 6 av Brännpunkt Irak, finns en intervju med Asma om situationen i Irak.
Tortyren och det sexuella utnyttjandet pågår systematiskt, säger Asma al-Haidari, inte bara på grund av USA:s och Storbritanniens träning av trupper och säkerhetsstyrkor. Utan även Israels och Irans.

Kvinnor våldtas inför sina män och barn för att förödmjuka dem och framtvinga ”bekännelser”. Många kvinnnor sitter fängslade istället för sina män. Kvinnor föder oönskade barn efter våldtäkterna i fängelserna.

Det faktum att sekularism ersatts av en sekteristisk regim vars miliser även Iran tränat, ger en situation som är förödande för kvinnorna. Nedmonteringen av den irakiska staten innebar att 100.000-tals kvinnor förlorade sina arbeten,.
Enligt en uppskattning som gjordes av BRussells Tribunal 2007, var 72% av Iraks
offentliganställd, inbegripet lärare, kvinnor.
Trots den svåra situationen, har kvinnorna visat motstånd. Sedan 2003 och än mer sedan de stora demonstrationerna i februari 2011, har kvinnorna ofta gått i spetsen för demonstrationer mot ockupationen och mot regimen.

I juni 2010 redogjorde Muhammad Adham al-Hamd, ordförande för Unionen för politiska fångar, för den amerikanska administrationen systematiska användande av tortyr, våldtäkt och sadistisk behandling mot irakiska kvinnor i sina fångläger i Irak. USA fängslade kvinnor som psykologisk press på män i motståndsrörelsen för att bryta deras kampvilja och moral.
Muhammad Adham al-Hamd gjorde dessa kommentarer i ett uttalande som bekräftade att många kvinnor satt fängslade i amerikanskadministrerade fängelser – kvinnor som enbart arresteras och utsätts för våldtäkt och tortyr för att komma åt deras manliga släktingar.
Kvinnornas situation och deras rättigheter har allvarligt försämrats under åren av USA-ledd ockupation.
USA och Storbritannien måste hållas ansvariga för förstörelsen av Iraks hela sociala struktur och alla brott mot mänskligheten de utsatt Iraks folk för.

Förödmjukelse, tortyr och våldtäkt

Informationen kommer från välinformerade källor: dels från utbildade socialarbetare på al-Kadimiyah kvinnofängelse i Bagdad, dels från 3 officerare från nationalgardet som arbetade på fängelset.
Det går till så här:

När kvinnorna arresteras
Tortyren börjar redan när säkerhetsstyrkorna gör räder, söker genom hus godtyckligt eller en beordrad räd. Andra brigadens fjärde befälhavare , Team 6, major Jumaa Al-Musawi har bekräftat denna information. Denne man är kriminell, utsågs till sin post av de amerikanska styrkorna under deras första kurser i underrättelseverksamhet. Han bodde då i Al-Thawra (nuvarande Sadr City).
Han berättar följande: ”När vi får order från underrättelseenheten om räder, börjar vi med party, dricker alkohol eller tar lite droger. Vi väljer de grymmaste soldaterna till dessa operationer. Först stänger vi in män och unga pojkar i ett rum. Vi stjäl vad vi kan som t.ex. smycken och stökar till huset, vi slänger omkring kvinnornas underkläder och några soldater t.o.m. stjäl underkläder. Efter det söker vi genom kvinnornas kroppar och roar oss med att att röra vid deras bröst eller könsorgan.
Vi hotar med att arrestera männen när kvinnorna förvägrar oss att röra vid dem. Om de är vackra, våldtar vi dem som regel omedelbart. Vi lämnar huset om vi inte hittar vapen eller något vi kan anklaga dem för. Om vi hittar några vapen, arresterar vi alla män och unga pojkar. Detta är helt i överensstämmelse med de order vi får.”

Följande är en av många historier om brott begångna av dessa korrupta personer som skamlöst skryter med sina illdåd för varandra.
Al-Musawi och hans assitent löjtnant Rafid Al-Darraji (kriminell även han och fängslad i Abu Ghraib och dömd till döden, men frigavs av amerikanerna som använde honom som vakt tillsammans med sina egna vakter och tilldelade honom löjtnants rang. Han brukade bo i Al-Nuariyahdistriktet.
Här följer hans berättelse:
”I juli 2006 fick vi order att inta och genomsöka ett hus tillhörigt en affärsman i Karradadistriktet. När vi kom dit, var bara hustrun och den 17-årige sonen hemma.
Vi hittade ett gevär, vilket enligt irakisk lag är tillåtet för personligt skydd. Vi hotade kvinnan att vi skulle arrestera pojken om hon inte lät sig våldtas. Sonen fick handfängsel och låstes in i ett rum medan den ene soldaten efter den andre våldtog kvinnan. De andra soldaterna stal allt som var värt att stjäla. Sedan begav vi oss till en bordell i Douradistriktet i Um Alaas hus och förlustade oss resten av natten.”
De fortsätter berättelsen: ”Det första vi gör när en arresterad kvinna förs till arrestlokalen, är att låta soldaterna i transportfordonet röra vid varje del av hennes kropp medan vi använder ett smutsigt språk. När vi kommer till arrestlokalen, lämnar vi henne i förhörsrummet, övervakad av underrättelseofficeren och hans assistenter. De tar omedelbart av henne alla kläder, binder för hennes ögon, handfängslar henne och sedan börjar underrättelseofficeren att våldta henne tillsammans med sin assistent. Sedan ställer de några frågor till henne: om hon är skyldig eller inte och liknande frågor. Sedan utpressar de henne och säger till henne att ge viktig information om det distrikt där hon bor, annars ska de sprida foton på henne där hon är naken och våldtas. De anklagar henne för påstådda brott om hon skulle vilja anmäla vad hon utsatts för och tortyren. Om hon förklaras ”skyldig” , stannar hon oftast i arrestlokalen 1-3 månader för att avsluta hela proceduren med hennes ”fall” som sedan går vidare till högkvarteren. Under denna period, kommer hon att våldtas av varenda underrättelseofficer och soldat i hela brigaden. Sedan sänds hon till Tasfeeratfängelset i Shaavbstadium eller till Muthannafängelset vid flygplatsen. Det är ökända fängelser. Ibland förs fången till ett fängelse i gröna zonen, en källarlokal belägen under Bagdads operativa kommandos byggnad och som kontrolleras av generalmajor Adnan al-Musawi. Detta är ett av al-Malikis farligaste och smutsigaste fängelser.

Al-Tasfeeratfängelserna
Det är regimens värsta kriminella psykopater, en kommitté av folk från den militära och inriksesministeriets underrättelsesektorer, som har tillsyn över dessa fängelser. De tillsätts av Iraks straffkommité (justitiedepartementet). 45% kommer från Mehdimilisen, 30% från Badrmilisen och övriga fördelar sig på regeringens övriga kriminella partier.
Denna andra fas anses vara den mest barbariska. Säkerhetsstyrkorna, fångvakterna, medlemmar av fängelseadministrationen utför tortyr av det mest fruktansvärda slag. Fångarna förnedras, skändas, berövas t.ex. sömn, utpressas, diskrimineras etniskt och religiöst och politiskt. Män och kvinnor våldtas utan undantag.
Kvinnliga fångar kvarhålls mycket långa perioder utan berättigade anklagelser eller att deras fall undersöks. Många kvinnor har suttit i al-Malikis fängelser från 1 till 6 år utan att någon representerar dem juridiskt och utan något rättsligt förfarande.

Officerare från inrikes-och försvarsdepartementen, från Bagdads operativa centrum och milisledare besöker dessa fängelser, väljer ut fångar att tortera i timmar och våldta dem av rent sekteristiska skäl. Några av fångarna dör av den brutala tortyren. Mellan 2008 och 2012 bokförde al-Rasafah Tasferaatfängelset mer än 250 offer för tortyren, bland dem 17 kvinnor. Under samma period dog 125 fångar av tortyren på Muthanna flygplatsfängelse. Av dem var 3 kvinnor.
Tortyren äger rum i alla fängelser under justitiedepartementet, särskilt ungdomsfängelser, Khadimiya kvinnofängelse, det notoriska Abu Ghraibfängelset och dessutom i al-Malikis hemliga fängelser. I dessa bokförs vare sig manliga eller kvinnliga offer för tortyren.

Det är värt att redovisa det faktum att notoriska högriskfångar- såväl män som kvinnor-utan vidare släppts under al-Malikis regering eller i hemlighet smugglats ut ur Tasferaatfängelserna efter att ha förstört alla dokument beträffande deras fall på order från försvars- och inrikesministerierna och Bagdads operationskommando.
Här redovisas några av de ”frigivna” fångarna:
1. Radiyah Kadum Muhsin: hon var hög ledare inom al-Malikis Dawaparti och frigavs på order av al-Maliki. Hon stod anklagad för att leda ett av de största kriminella gängen som ägnade sig åt trafficking, kidnappade barn och sålde dem till prostitution, förförde officerare, regeringsanställda och utpressade dem med pornografiska foton på dem själva. I vissa fall lät hon eliminera folk. Hon anklagades även för droghandel och förfalskning av dokument.

2. Adnan Abdulzahra Al-Aaraji: hög ledare inom Mehdimilisen och ledare för ett av de mest ökända kriminella gängen i Iraks historia vad beträffar sadism och kriminalitet. Han arresterades av amerikanerna när han försökte smuggla 5000 av sina offer till Iran under de sekteristiska krigen 2006. Kropparna transporterades i 3 frystransporter och det handlade om organhandel. Han anklagade även för vapen, drog och antikvitetssmuggling.
Detta är bara 2 av de kriminella fångar som ”frigivits” ur al-Malikis fängelser.

Efter rättegången
Det är än mer förfärande. Om fången fortfarande lever, har hon sår över hela kroppen, psykiska problem på grund av rättslösheten och den fruktansvärda behandlingen i fängelset.
Och här är ännu en svårighet: det finns kvinnor i fängelserna som står anklagade för ren brottslighet. Fängelsets ansvariga använder dessa för översitteri mot godtyckligt fängslade oskyldiga kvinnor som arresterats av sekteristiska skäl, på grundav falska anklagelser eller rapporter från hemliga angivare. Dessa fångar skrämmer de godtyckligt fängslade kvinnorna, iakttar dem, utpressar dem och försöker pressa dem på detaljer om deras personliga liv. Sen används den informationen för att knäcka dem psykiskt.

Fysisk och psykisk tortyr: fängelsets ledning har lärt sig av såväl USA:s som Irans metoder.
Hit hör:
Klä av fångarna deras kläder i mer än 2 timmar samtidigt som de förolämpas.
De blir slagna med käppar eller sparkade i ryggen och huvudet.
Elchocker i bröst, rygg och huvud.
All slags sexuella övergrepp ( vi skriver inte om detaljerna. Det är extremt förfärligt och skamligt).
Återkommande våldtäkter efter midnatt av vakter och andra personer som arbetar på fängelset i närvaro av fängelsedirektören. Våldtäkterna sker ofta i hans rum.

Dessa brottslingar från fängelsedirektören och andra ansvariga bjuder dessutom in säkerhetsofficerare från inrikes och försvarsministerierna att delta i deras brutala orgier som alltid slutar med våldtäkt av fångarna.
Jag vill nämna bara en händelse jag bevittnade i Khadimiyafängelset 2008 och kan bekräftas av en socialassistent som arbetar där.
I en av al-Malikis hemliga fängelser i gröna zonen, fanns en fånge vid naman A.A. al-Zaidi. Han var tidigare överste inom polisen och hade även en position i Badrorganisationens underrättelseavdelning. Badrmilisen är känd som en av de extremistiska terrororganisationerna.
Hans uppgift var att assistera befälhavaren för Iranska revolutionära gardet att få fram namn och adresser på säkerhets-och underrättelseofficerare från Saddams tid så att Iranska revolutionära gardet kunde finna dem och eliminera dem. Hans hustru var honom också behjälplig, tillsammans med sin kusin, Sayid Jalal Al-Magsoosi, som var löjtnant vid inrikesministeriets specialkommando.
Al-Zaidi var även ansvarig för rekrytering av kvinnor att utföra självmordsattacker i Jordanien, Saudiarabien och sunnidominerade områden i Irak. Särskilt i Bagdad och Diyala. Han arresterades av amerikansk trupp när han illegalt skulle ta sig in i Jordanien med sin fru och 3 andra kvinnor som förde med sig spionutrustning. Kvinnorna fördes till Khadimiyafängelset, men han själv fördes till al-Malikis hemliga fängelse i gröna zonen.

En nyårsafton när underrättelseofficerarna och några förhörspersoner ville roa sig, lät de hämta al-Zeidi. De druckna officerarna frågade om han ville tala med sin fru som fördes till telefon på Khadimiyafängelset.
Förhörsledaren talade med kvinnan och sade: ”Vi vill parta med dig och 5 vackra väninnor till dig”. De begav sig till Khadimiyafängelset och kvinnorna våldtogs av besökarna och fångvakter på plats under leverop till al-Maliki, hallicken, lögnaren och tjuven av Bagdad”.

Berövande
Ordet kan inte beskriva adekvat den hemska situationen för kvinnorna i fängelserna som berövats de mest grundläggande rättigheter och behov som:

berövade besök av familjen, telefonsamtal och alla slags kontakter
berövade hälsovård och olika sanitära och hälsomässiga behov tillgodoses ej
berövade lagliga rättigheter, ingen rätt att konsultera en advokat
berövade regelbunden möjlighet att vistas i solen och de har inga rengöringsmedel eller medel för desinfektion
berövade möjligheten att lämna in klagomål till berörda kommittéer, fångar hotas i så fall och om ett klagomål lämnas in, kommer ingen att lyssna, de lämnas utan åtgärd

Utpressning och terrorisering
Kvinnliga fångar hotas ofta med att deras familjemedlemmar kommer att arresteras och falska anklagelser görs mot fångarnas familjer. Fångarna måste betala höga penningsummor och tigga om att få telefonera till familjen. De som inte har pengar, kan sälja sina kroppar för att få ringa till familjen.

Detta är bara en kort redogörelse av vad som händer i kvinnofängelserna. Det finns mer än 3000 fängslade kvinnor bara i Bagdad fördelade på följande fängelser:

Khadimiyafängelset
Tasferaatfängelset i Shaab stadion
Muthanna flygplatsfängelse
Baladiyyatfängelset
Rustumiyahfängelset

Det finns ännu ett hemligt fängelse som lyder under befälhavarens kontor. Där finns 65 fängslade kvinnor. Fängelset flyttas ständigt. Dessutom finns mindre arrestlokaler belägna i olika säkerhets-och underrättelsegruppers högkvarter.


Tidningen Kitabat rapporterar att en ung flicka våldtagits av en löjtnant i den irakiska armén.
Uppgiften kommer från Nineves provinsguvernör, Ethel Nujaifi. En domare beslöt att officeren skulle arrresteras, men den irakiska militären vägrar att överlämna honom.
Bakom det ligger försvarsdepartementet, vars chef är Nuri al-Maliki.

Trots det uppenbara, förnekade justitiedepartementet i början av december ansvar för ”något som helst övergrepp” i fängelsena utan skyllde på försvars- och inrikesministerierna.

Tidningen Kitabat meddelade 18 december att representanten för Iraklistan (Iraqiya) Hamid al-Mutlaq på en presskonferens talade om att ”irakiska åklagare hade överlämnat en rapport till ordföranden för det irakiska domstolsväsendet, Medhat al-Mahmoud, som bekräftar förekomsten av tortyr, våld och våldtäkter av kvinnor i Iraks fängelser”.
Ordföranden för kvinnokommittén lade fram en rapport om kvinnor i irakiska fängelser. Även denna rapport bekräftar tortyr och våldtäkt av kvinnorna i Iraks fängelser.

Låt oss inte för ett ögonblick glömma tortyren, våldtäkterna och övergreppen i amerikanska fängelser i det ockuperade Irak från Abu Ghraib till andra kända eller hemliga fängelser och fångläger. I september 2010 skrev Amnesty i rapporten ”Unlawful Detention and Torture in Iraq” att upp till 30.000 fångar hölls fängslade utan rättigheter ofta utsatta för tortyr och sexuella övergrepp. 1000-tals fångar i amerikanska fängelser överlämnades till de irakiska myndigheterna med full vetskap om vad som väntade dem.

Du kan göra en insats mot tortyren och de godtyckliga fängslandena.
Du kan som enskild person eller genom ditt parti eller annan organisation hjälpa oss att kräva
oberoende internationella undersökningar om fångarnas situation, om fängelser, tortyr och våldtäkter, om kvinnornas situation i fängelserna.
Skriv till Carl Bildt, skriv till FN:s råd för mänskliga rättigheter, skriv till FN:s kommissionär för mänskliga rättigheter, Navi Pillay.

Fler artikelreferenser
https://www.alsumaria.tv/news/67045/al-mutlaq-accuses-iraq-security-forces-of-raping-a/en
http://expeditiony.be/bt/article_view.asp?id=640http://iraqdailytimes.com/activists-reports-of-torture-and-rape-in-womens-prisons/
121204 och 121220

Några tidigare artiklar
President Obama och straffriheten
Tortyr till döds

Amnesty publicerade 2010 en rapport om fruktansvärd tortyr i Irak: "Broken bodies, tortured minds: Abuse and neglect of detainees in Iraq" och uppskattade antalet fångar som rättslöst kvarhålls i fängelser till 30.000. USA överlämnar 1000-tals fångar till de irakiska myndigheterna.
Med fler artiklar
Krigsbrottskommissioneni Kuala Lumpur avslutade sin session 11 maj 2012 med en fällande dom som förklarar Bush, Cheney och Rumsfeld och deras medarbetare skyldiga till tortyr och andra krigsbrott.
Bland vittnesmålen finns fruktansvärda dokument om USA:s tortyr i Irak. Några översatta till svenska.

En irakisk fånge lyckas skrika ut på irakisk TV att han och hans medfångar torteras

Ännu ett hemligt tortyrfängelse avslöjat i Irak

Senast ändrad: 2012-12-20
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .