.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
ANTIKRIGSOPINION
VAD GÖR SVERIGE?
MEDIA & DESINFO
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Brittiska regeringen tvingas backa om presslögner

Iran var medansvarigt för att brittiska soldater dödades i Irak. Det sa den brittiska regeringen till pressen i oktober 2005.

Nu har regeringen backat och parlamentsledamöter och döda soldaters familjer kräver regeringen på en förklaring, rapporterade den brittiska tidningen
The Independent 5 januari 2006.
Anklagelserna om att den iranska regeringen levererat sofistikerade explosiva anordningar som dödat brittiska soldater framfördes flera gånger av höga regeringstjänstemän. Detta rapporterades brett i pressen och bekräftades av premiärminister Tony Blair under en presskonferens i London tillsammans med Iraks president Jalal Talabani.

-Det finns inga ursäkter för Iran eller något annat land att blanda sig i Irak, sa Blair.

-Nu erkänner regeringstjänstemän att det inte fanns några bevis, eller ens tillförlitliga underrättelserapporter, som knöt den iranska regeringen till de bomber med inraröda utlösningsmekanismer som dödat 10 brittiska soldater under de gångna åtta månaderna, skriver The Independent.

Modern till en brittisk soldat som dödades tillsammans med två kamrater utanför Basra i södra Irak i juli 2005 kritiserar regeringen för att försöka slå politiskt mynt av sonens död genom att anklaga Iran:

-Som jag ser det var det bara en ursäkt för ytterligare en invasion. De har fått in en fot i Mellanöstern och vill gå vidare.

Den tidigare brittiske försvarminsitern Peter Kilfoyle anklagade Blairregeringen för att följa president George Bush's tvångsföreställningar om Iran:

-Är detta underrättelseuppgifter eller är det propaganda?... Detta är en del i en nästan undermedveten drift att stödja allt i den för ögonblicket rådande amerikanska politiken.

Brittiska tjänstemän hävdade också att Tehran-regeringen drev "terroristläger" för bombare. Den iranska regeringen har förnekat alla anklagelser och därefter hävdat brittisk inblandning i explosioner på iranskt territorium.

-De brittiska anklagelserna mot Iran kom samtidigt med att USA starkt konfronterade Iran om dess kärnteknik, skriver The Independent. Det ledde till ett stort bråk och USAs försvarsminister Donald Rumsfield varnade Iran för följderna om landet fortsatte sin inblandning i Irak.

Läs hela artikeln via länken nedan.
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .