.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
"DEMOKRATIN"
REGIMEN I IRAK
FOLKRÄTT
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Nyårshälsning
från Ramsey Clark

- År 2005 medförde nya umbäranden men också nytt hopp för världens folk. Hopp eftersom Bushadministrationen avslöjat sig inför världen som laglös, grym och hänsynslös och även dum och oduglig. I Irak har Pentagon visat sig oförmögen att slå ned ett växande motstånd från det irakiska folket. Samtidigt har det avslöjats att regeringen driver tortyrläger i Irak och lägger ut tortyr på entrepenad runt om hela världen.
Så inleder amerikanen Ramsey Clark sitt nyårsmeddelande som sänts ut av International Action Center.

Clark är en av de främsta företrädarna för den amerikanska och internationella rörelsen mot USAs krig i Irak. Under många år har han bekämpat den amerikanska utrikespolitiken även på andra områden. För femton år sedan grundade han International Action Center, som är en av många aktiva organisationer i USA mot kriget och den orättfärdiga utrikespolitiken.

Han är jurist och var 1967-69 justitieminister under president Lyndon Johnson. Därefter tog han aktiv del i motståndet mot Vietnamkriget.

Nu är han försvarare åt Saddam Hussein i rättegången mot honom som krigsförbrytare.

Clark har på principiella grunder fungerat i en lång rad andra politiska rättegångar, bl a den i Haag mot Serbiens Slobodan Milosevic.

- USAs folk har beslutat att kriget är orättfärdigt och inte värt priset i irakiska liv eller offrandet av våra ungdomar. Unga människor vägrar ta värvning i tillräckligt antal för den olagliga ockupationen och fortsatta angrepp på det irakiska folket. I New Orleans gjorde regeringen ingenting under en vecka medan staden drunknade. Nu, efter över fyra månader, är tiotusentals människor fortfarande hemlösa. Fler och fler i befolkningen vredgas över olagligheterna som utgår från Vita Huset och ansluter sig till kampanjen mot dessa brott.

Clark fortsätter att tala om International Action Center, IAC, som redan i augusti 1990 då organisationen var aktiv mot USA-invasionen i Panama, tog ställning mot FN-sanktionerna mot Irak.

IAC har organiserat internationella kampanjer mot användningen av de olagliga vapnen med utarmat uran och mot dödsstraffet. Har motsatt sig USAs krig, militarism och interventioner, från Venezuela till Haiti och Kuba, från Palestina till Jugoslavien och nu Iran och Korea, säger Clark. IAC "har satt sig upp när andra varit rädda att bli nedsvärtade och isolerade av den mäktigaste propagandamaskin världen någonsin skådat".

Nu måste vi göra ännu mer, säger Clark och tar upp den närmsta planerna för treårsdagen 18-19 mars av "Bush-administrationens kriminella krig mot och ockupation av Irak som skördat livet på hundra tusen försvarslösa kvinnor, män och barn".

- Vi måste hindra Bush-administrationen att stjäla den irakiska oljan genom produktionsavtal med den amerikanska marionettregimen - vilka ger lejonparten av profiterna till de amerikanska oljebolagen; detta är det verkliga skälet för USAs ockupation och regimskifte.

- Vi måste ställa president Bush och hans främsta brottsliga medarbetare inför rätta för att försvara författningen. Detta är ett storslaget program som vårt lands fredliga och humanitära framtid beror på, säger Clark och avslutar med en uppmaning att stödja IAC.

Läs hela nyårshälsningen via länken nedan.
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .