.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Rumsfeld anklagar Iran
för att stödja terrorism

USAs förvarsminister Donald Rumsfeld har anklagat Iran för att vara världens främste understödjare av terrorism. Rumsfeld sa till Munich Security Conference att världen måste förbereda sig inför en långvarig kamp mot islamska terrorister som ha sa vill sätta upp ett globalt islamskt imperium. USAs försvarsminister sa att arbetet måste fortsätta för att finna en diplomatisk lösning som hindrar utvecklingen av Irans program för urananrikning. Irans försvarsminister Mostafa Mohammad-Najjar citerades i iranska stats-TVn och sa att Rumsfeld kommentarer var kränkande och en löjlig återspegling av ledarna i Vita Huset. (Deutsche Welle, News, 04.02.2006, 16:00 Uhr UTC)

"The Long War"?

Bush-administrationen antog denna vecka formellt beteckningen "long war" på kriget mot terrorismen. Därmed förvandlar administrationen en enkel beskrivande fras till ett officiellt namn, och kanske upphöjer den till klassen av beteckningar på tidsepoker som "kalla kriget" och "världskrig". Washington Post Staff Writers, 3 februari 2006

Men oppositionen i USA tiger inte still. Kolumnisten Katrina vanden Heuvel i veckotidningen The Nation skriver samma dag: Jasså nu har Bush-administrationen givit ett officiellt namn på kriget mot terrorismen. "Long War." Vem vet om denna beteckning består? I augusti sträckte Bush sig efter sin ordbok och beslöt att GWOT ("The Global War on Terror") skulle vara "The Global Struggle against violent extremism". Denna beteckning bestod i hela två dagar. Detta "long war" låter mest som oändligt krig för mig. Och det kommer mig att tänka på fortsättningen, konsekvenserna för våra fri- och rättigheter. När allt kommer omkring har vi haft tidigare perioder i USAs historia när olagligt spioneri förekommit, när rätten till rättslig prövning av ett frihetsberövande inte gällt, när oskyldiga civila fängslats, när tortyr godtagits, när exempellöst hemlighetsmakeri tillämpats i namn av landets säkerhet, och när presidenten brutit mot lagen. Men har det någonsin skett samtidigt? Det tror jag inte. Och om så är, har de aldrig lovat att denna sång ska bestå för resten av vårt naturliga liv. Och, än viktigast, andra tillfällen av överdrifter och övergrepp i vår historia har följts av en period av ånger, och sedan reformer. Men om denna administration påstår att vi står i ett krig utan slut (alias "långt krig"), betyder det också att kriget mot våra grundläggande fri- och rättigheter inte känner något slut? Jag menar att vi ska bekämpa idén om att detta är ett "långt krig" (alias krig utan slut), eller ens ett krig alls. Låt oss göra en definition som är sann och riktig för de tider vi lever i.
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .