.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
IMPERALISM
OLJA OCH EKONOMI
IRAKS GRANNAR
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Myrdal om islam
och imperiet

Jan Myrdal
USAs krigsförbrytelser och kamp för världsherravälde, olja och makt, ekonomi och militär styrka, kampanjen mot islam och religionskrig, falskt medvetande och Sveriges uran, Jugoslavien och Indien. Det är några ämnen som tas upp i en intervju med Jan Myrdal som den libanesiska tidningen Al-Intiqad publicerade 21 februari 2006.
Al-Intiqad presenterar Myrdal som under 40 år en av Sveriges mest betydande intellektuella och författare och en viktig röst i vänsterkretar i Västeuropa. Tidningen berättar också att han kommer från en familj som satt stora spår i det svenska samhället och att bägge föräldrarna tilldelats nobelpris (i Gunnar Myrdals fall del i Sveriges riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne 1972 och i Alva Myrdals fall del i fredspriset 1982).

Myrdal säger till exempel om USAs strävan efter mänsksliga rättigheter och demokrati:

-När det gäller mänskliga rättigheter bör man minnas att när ledarna i Väst idag talar om "mänskliga rättigheter" är rätten till egendom den enda mänsksliga rättighet de verkligen bryr sig om, men inte i meningen individens egendom (ett hus, ett sparkonto, en liten butik) utan privat kontroll av naturtillgångar och banker, monopol, truster. De är helt beredda att fänglsa och tortera utom alla lagliga ramar så länge dessa deras egendomsrätt hålls helig. Ta deras kampanj mot Kuba som exempel. Förenta staternas ledare har aldrig förlåtit kubanerna att att de förlorade det dominerande USAs suzeränitet över Kuba (och att bordellerna och spelhusen de ägde där stängdes). Men då kan man titta på den kubanska barnadödligheten. Kubanska barn överlever eftersom USAs inflytande avskaffades (och deras samarbetsmän kastades ut).

Vilken är den viktigaste mänskliga rättigheten? frågar Myrdal och svarar att det är rätten att existera, rätten till liv. Man kan se de fasor som den nyliberala dagordningen medför över hela världen. Se stackars Ryssland - jag var inte särskilt förtjust i den sovjetiska politiken som ni kanske vet - men nu har minskningen av folkmängden blivit ett verkligt folkmord! Men ledarna i Väst kallar det ryska folkets öde efter införandet av marknadsekonomin - hur deras gemensamma tillgångar stals av en handfull korrupta individer och medellivslängden drastiskt föll för vanliga ryssar - ett triumf för demokrati och mänskliga rättigheter!

Läs hela artikeln via länken nedan.

Utlagd 2006-02-21
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .