.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
FALLUJAINSAMLINGEN
OM FALLUJA
MORDEN PÅ IRAKS
INTELLEKTUELLA
- NAMNINSAMLING -
STOPPA AVRÄTTNINGEN
AV TRE IRAKISKA
KVINNOR
- NAMNINSAMLING -
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Ramadi: Åter till Falluja

Av Dahr Jamail
t r u t h o u t | Perspective
Måndag 12 juni 2006

Rädda invånare strömmar nu ut ur Ramadi efter att USA-militären i månader har angripit staden med taktik som att stänga av vattnet, elströmmen och medicinsk vård. De har attackerat med prickskyttar och slumpmässiga flygangrepp. Denna gång är det rätt av irakierna att frukta det värsta - en attack med full kraft mot staden, ungefär som det skedde mot Falluja inte långt bort.
Rädda invånare strömmar nu ut ur Ramadi efter att USA-militären i månader har angripit staden med taktik som att stänga av vattnet, elströmmen och medicinsk vård. De har attackerat med prickskyttar och slumpmässiga flygangrepp. Denna gång är det rätt av irakierna att frukta det värsta - en attack med full kraft mot staden, ungefär som det skedde mot Falluja inte långt bort.

Det har alltid varit bara en fråga om när USA-militären slutligen kommer att förstöra Ramadi, huvudstad i al-Anbar-provinsen. Ramadi ligger ju så nära Falluja och är så likt Falluja, både etniskt och i sitt förakt mot idén att vara ockuperad, så att många människor i Ramadi kallar Falluja "Ramadi". Jag känner många människor från Ramadi som förlorat släktingar och vänner i bägge USAs överfall mot Falluja, och de antiamerikanska stämningarna har alltid varit starka där.

Vid det här laget känner vi alla igen scenen när USA-militären i Irak beslutar överfalla en hel stad - vi har sett hur standardbeteendet upprepats, på ett eller annat sätt, i Haditha, Al-Qa'im, Samarra, delar av Bagdad, Najaf och Falluja två gånger... hittills. Staden förseglas i veckor eller till och med i månader, vatten och el stängs av, medicinsk vård stängs ned, utegångsförbud införs, rörelsefriheten inskränks, luftangrepp utnyttjas. Sedan inleds den verkliga attacken. Nu har den verkliga attacken inletts i Ramadi.

Krigsflygplan korsar himlen och bombningarna ökar, högtalare riktade mot staden varnar civila för en "häftig förestående attack" (fast den redan inletts) och tusentals familjer är fångna i sina hem, precis som i Falluja under de två attackerna mot den staden. Dessutom har många som stannat i staden inte råd att ge sig iväg eftersom de är så fattiga, eller också saknar de transportmedel, eller vill de vakta hemmet efter det är det enda de har kvar.

Shejk Fassal Guood, före detta guvernör för al-Anbar, sade om läget: "Situationen är katastrofal. Inga offentliga tjänster, ingen el, inget vatten." Han sade också "Vi vet nu med säkerhet att amerikanerna och irakiska befälhavare har beslutat att när som helst starta en bred offensiv, men de borde ha överlagt med oss."

Läs vidare via länken nedan.
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .