.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
VAD HÄNDER I IRAK?
KRIGSBROTT
MOTST.RÖRELSEN
USAs ETABL I IRAK
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.
Fredsmamman i USA fortsätter kampen

Camp Casey III och Irak

Nästan 4.000 av våra soldater i 172nd Stryker Brigade från Alaska fick veta hur uppskattade de är genom att deras tjänstgöring förlängdes med 120 dagar. Det skedde efter att Bush&Co:s nickedocka Nouri al-Maliki var i Amerika förra veckan för att tacka soldaterna för deras uppoffrande hjälp åt USA att döda och förtrycka hans eget folk och för att tacka kongressen för att den givit George fria händer att efter eget tycke döda och förtrycka det irakiska folket.

Så inleder Cindy Sheehan en krönika i CommonDreams.org 31 juli 2006. Hon är mamman som blivit en självklar företrädare för antikrigsrörelsen i USA. Hennes son dödades som USA-soldat i Irak.

Jag såg dödsängeln i Donald Rumsfelds skepnad säga, när han sprang ut eller in i Pentagon (åt vilket håll är inte viktigt), att det är ”olyckligt” att soldater måste stanna kvar i Irak. Jag tycker det är olyckligt för våra soldater och de oskyldiga folken i Irak och Afghanistan att Donald Rumsfeld stannar kvar som krigsminister.

Jag kan lätt föreställa mig hur besvikna familjerna och soldaterna måste känna sig. 172nd har vistats i den våldsdrabbade Anbar-provinsen i nästan ett år och jag är säker på att de och deras familjer verkligen började se fram emot hemkomsten. Jag kan föreställa mig fler än en mamma som hade vågat börja andas igen. Jag är säker på att mammor, pappor, äkta makar, systrar, bröder, barn, fastrar, mostrar, farbröder och morbröder, vänner och storfamiljer redan hade börjat planera hemkomstfirande och se fram emot jättekramar och överväldigande lättnad som också skulle ledsaga deras soldater på hemvägen. Nu ska 172nd omgrupperas till Bagdad, mitt i smeten av sekteristiskt våld där det är som värst. Ytterligare fyra månader med hetta, spindlar stora som hundvalpar, snabbmat, ängslan och hot; samtidigt som deras krigsminister och ÖB åker omkring i mjuka, luftkonditionerade och välbepansrade stadsjeepar och också får sova i bekväma sängar, mysande i övertygelsen om att våra barns och deras familjers uppoffringar garanterar Exxon och andra krigsförbrytare miljarder i dollarprofiter.

Cindy Sheehan förbereder det tredje demonstrationslägret mot Irakkriget i Crawford, utanför George Bush' farm i Texas. Hon vill köpa marken där så att "Camp Casey" får fungera fritt. Kanske hon räknar med att äganderätten har starkare ställning är demonstrations- och yttrandefriheten.

Cindy Sheehan och hennes kamrater återvänder till Camp Casey, som uppkallats efter hennes son, 6 augusti. De tänker stanna där till 2 september. Hon uppmanar sina läsare att komma till lägret och att skänka pengar.

Läs hela artikeln här.

.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .