.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
VÅR VERKSAMHET
FÖRENINGEN
STUDIECIRKELN
KONTAKTA OSS
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

IrakSolidaritet kräver att regeringen fördömer USAs brott mot civila

I ett brev till statsminister Göran Persson kräver föreningen IrakSolidaritet 5 september 2005 att svenska regeringen entydigt fördömer de brott som USA begår mot den irakiska civilbefolkningen.
Stockholm 060905

Till Sveriges statsminister Göran Persson

Föreningen IrakSolidaritet i Stockholm
info@iraksolidaritet.se


Ang: IrakSolidaritet förväntar sig att Sveriges regering entydigt fördömer de brott som USA begår mot den irakiska civilbefolkningen.

Under en månads tid har vi kunnat följa det libanesiska folkets lidande på TV och i tidningar. Israels bombmattor har inneburit stora civila offer, flyktingskaror på vägarna, förstörelse av infrastruktur och bombangrepp såväl på civila bostadsområden som på sjukhus och ambulanser.

I Irak har USA:s bombkrig pågått i snart fyra år. USA:s medvetna och systematiska förstörelse av irakiska städer och irakisk infrastruktur har skapat en humanitär katastrof. Ödeläggelsen sker under tystnad från såväl regering som media. Många städer är som fästningar och fängelser för befolkningen. I Falluja ledde bombningarna till att 4.000-6.000 personer dödades och 70 procent av staden förstördes. Men Falluja är inte ensamt. Under 2005 bombades minst 18 städer enligt källor inom det amerikanska försvaret. Under 2006 har bombningarna ökat: Rawa, Samarra, Ramadi, Baquba och Tal Afar, uppräkningen kan göras lång. Murar byggs runt städer som Samarra och Tal Afar och kontrollstationer hindrar att någon kan passera utan ockupationsmaktens medgivande.

Ockupationsmakten försöker inta Ramadi med hjälp av helikoptrar och marktrupper. I Al Qaim har sjukhuset, det största i västra Irak förstörts till 90 procent. I Bagdad upprättar USA ett tätare nät av kontrollstationer i försöken att behärska staden. Detta pågår nu och har pågått hela våren. Många människor har förts bort till kända och okända fångläger.

I många städer finns samma mönster av förstörd infrastruktur, förstörda försörjningsmöjligheter, våld från amerikanska trupper och prickskyttar. Särskilt påfallande är angrepp mot ambulanser och sjukhus med förstörelse av utrustning och medicinförråd och angrepp på läkare och vårdpersonal. Massakern i Haditha och våldtäktsfallen som rapporterats i bland annat svensk press utgör bara toppen på ett isberg. De brott USA och deras allierade begår innebär kollektiv bestraffning av civila och strider mot humanitär rätt.

 • IrakSolidaritet förväntar sig att Sveriges regering entydigt fördömer de brott som USA och övriga länder i USA-koalitionen begår mot den irakiska civilbefolkningen

 • IrakSolidaritet kräver att Sveriges regering stöder Fallujas civila organisationer i deras krav att FN skall tillsätta en oberoende undersökningskommission.

  Tystnaden kring USA:s brott mot Iraks folk måste hävas!

  För Föreningen IrakSolidaritet
  Sigyn Meder, Hadwan Haddad
 • .
  IrakSolidaritets
  Plattform
  .

  • USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

  • Ett fritt och självständigt Irak!

  • Stöd motstånds- kampen!

  • Inget svenskt stöd till ockupationen!


  ----------------------


  • An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

  • A free and independent Iraq!

  • Support for the resistance struggle!

  • No Swedish support to the occupation!


  Iraq Solidarity Association in Stockholm

  .
  Irak
  .
  International Anti-Occupation Network
  .
  Fred i Irak är en möjlighet
  Le Feyt-förklaringen
  Le Feyt forklaring 08.pdf
  .
  .
  IrakSolidaritets
  Uttalanden
  Läs mer
  .

  Brännpunkt Irak
  (vår tidning)

  Läs mer
  .
  Iraks kulturarv måste räddas
  Läs och skriv på!
  .
  Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
  Läs och skriv på!
  .
  USA ut ur Irak
  ../../page_images/dot.gif
  Powered by Enburk
  © 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .