.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
FALLUJAINSAMLINGEN
OM FALLUJA
MORDEN PÅ IRAKS
INTELLEKTUELLA
- NAMNINSAMLING -
STOPPA AVRÄTTNINGEN
AV TRE IRAKISKA
KVINNOR
- NAMNINSAMLING -
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

USA-flyg dödar 30 civila i Ramadi

Muhamad T. Al-Deraji, Director of Monitoring Net of Human Rights in Iraq (MHRI) rapporterar.
15 november 2006: I går morse angrep USA-flyg civila i Al-Doppat-området i Ramadi (Al-Anbar-provinsen). Detta brott orsakade döden för 30 civila och sju civila hus förstördes. Dessutom hindrades brandbilar med ambulanser att hjälpa de civila.

Dessa nya brott gör det tydligt att USA-militären beslutat straffa de orter som gett anledning till att den kriminelle ledaren Rumsfeld utestängts från Pentagon och att snarast fortsätta massakrerna i Falluja och Heet. Det är uppenbarligen inte bara en bestraffning utan också ett uttryck för att ändrade politiska strategier i USA misslyckats.

Den amerikanska administrationen är den främsta ansvariga för dessa krigsbrott och vi uppmanar FN och den internationella opinionen att förhindra dem och skydda det irakiska folket och landet.

USA-soldater skjuter civila i Heet och Falluja

 

14 november 2006: En amerikansk militärkonvoj begick kl 21 den 5 november 2006 ett barbariskt brott mot civila i närheten av allmänna sjukhuset i staden Heet i Qadisiya-distriktet. Brottet inleddes när de dödade de civila som mestadels var unga män. Resultatet var att sju civila dödades och tio skadades allvarligt. Sonen till herr Sabti Joma’a Hayan rapporterade till oss att de amerikanska soldaterna trängde sig in i deras hus och slaktade hans far som sov.

Vi kommer snart att sända er listan över de dödade och uppgifter om dem.Vi uppmanar er att agera snabbt eftersom detta är krigsbrott och att detta genomfördes bara några dagar efter ett annat genomfört brott i Falluja. Där avrättades fyra brandmän av amerikanerna när de bekämpande en brand i några bilar. De började inte först med de amerikanska fordonen som också brann.Dessa brott avspeglar politiken med kollektiv bestraffning och hämnd mot civila som får betala för amerikanernas misslyckanden. Ni bör ta ert ansvar för att hindra eller minska dessa brott. Ni är del av den civiliserade internationella samhället som bevakar att internationella konventioner och avtal till skydd för civila och mot krigsbrott efterlevs. Vi tackar för alla ansträngningar att hjälpa det irakiska folket och ber om hjälp så att lagarna mot dessa brott följs. 
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .