.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
VÅR VERKSAMHET
FÖRENINGEN
STUDIECIRKELN
KONTAKTA OSS
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.
Den 29 oktober visades ”The Women´s Story”på Orionbion i Stockholm. Visningen var ett samarbete mellan Orionbio och IrakSolidaritet. Filmen skakade om publiken.
Den kända journalisten och författarinnan Eman Ahmed Khammas inledde. Kvinnor intervjuas och kvinnor har gjort filmen. IrakSolidaritet har sedan vi bildades drivit en kampanj mot USA:s massförstörelse av städer och all infrastruktur i Irak.
I filmen får vi följa dr Intisar Ariabi, dåvarande chefsfarmakolog för Al Yarmouksjukhset i Bagdad, till den totalt utbombade staden Al Qaim. Sjukhus, skolor och ambulanser har bombats och många civila dödats. Vi följer bl.a  den kvinnliga gynekolog som med stort mod och skicklighet arbetar med att rädda liv under mycket svåra förhållanden.
Publiken blev djupt berörd av filmen. Svenska media håller tyst om USA-alliansens systematiska och medvetna förstörelse av Irak. I filmen får vi se förstörelsen. USA:s bomboffensiver som förstör bostadshus, broar, ja allt, gör livet omöjligt och flyktingskarorna ökar drastiskt varje vecka.
Internflyktingarna i Irak lever under helvetiska förhållanden. Filmen skildrar även kvinnor i Basra som kämpar för att upprätthålla sitt normala liv med sport och studier. De hindras och förföljs av de religiösa partier med miliser som härjar fritt och behärskar de lokala myndigheterna. Dessa fundamentalistiska partier hade ingen tradition i Irak. De är helt beroende av ockupationen för sin verksamhet. Liksom ockupanterna slår de ner på alla som uttalar sig mot ockupationen.
Irak var tidigare en sekulär stat. Utbildning och sjukvård var gratis och höll hög kvalitet.
Eman Ahmed Khammas berättade mycket om kvinnornas liv, om de hundratusentals änkorna som kämpar för sina barns överlevnad, om flyktingsituationen och mycket mer.
Eman har deltagit i framställningen av The Women´s Story. Hon talade i Sverige i samband med vår Irak-hearing i november 2004.
Den 2 april 2006 genomförde IrakSolidaritet ett stort möte om USA:s massförstörelse av Irak och andra brott mot det irakiska folket i strid med folkrätten. Dr Intisar Ariabi deltog på det mötet och många i publiken grät när hon talade och visade bilder.
Fallujainsamlingen har bidragit till deras verksamhet med mediciner till drabbade kvinnor. Nu har såväl Eman som Intisar  hotats till livet och tvingats fly.
The Women´s Story har producerats av Channel4 i Storbritannien.
Vill din organisation, fackförening, parti eller annan förening se filmen. Skriv till info@iraksolidaritet.seVi kan komma och visa den och inleda om situationen.

se filmen>>

mer om filmen>>
Senast ändrad: 2007-11-04
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .