.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Världstribunalen om Irak: Istanbul 23-27 juni 2005

– Tribunalen var enig om att det nu krävs en stor fredsrörelse som ger det irakiska motståndet politiskt stöd, säger Sigyn Meder, nyss hemkommen från Istanbul och WTI, World Tribunal on Iraq i en intervju med Flamman.

Sigyn Meder från Barkarby utanför Stockholm är gymnasielärare och en av initiativtagarna till den svenska föreningen IrakSolidaritet. I måndags natt kom hon hem från den ”kulminerande” 20:e sessionen av de Iraktribunaler som anordnats över hela världen, bland annat i Stockholm i november 2004.

– Starkast intryck gjorde de vittnen som rest från Irak för att berätta sin historia. Särskilt den oerhört starka kvinnliga delegationen var gripande, säger Sigyn Meder som menar att detta krig är värre än tidigare kolonialkrig.

World Tribunal on Iraq (WTI) är en världsomfattande rörelse för att samla och framlägga fakta om USA:s angreppskrig och fortsatta ockupation av Irak och kräva ansvar av de skyldiga: President Bush, premiärminister Tony Blair och deras koalitionsbröder.

Sessioner har hållits i bl.a. New York, Bryssel,Stockholm, Köpenhamn och Barcelona. En kulminerande session ägde rum under midsommarhelgen 2005 i Istanbul.

Från Sverige deltog Peter Curman, Sigyn Meder, Jan Myrdal och Mike Powers. De deltog i hela sessionen i Istanbul och här är en kort redogörelse av Sigyn Meder.

Sessionen i Istanbul ägde rum i det vackra palatset Topkapi. Enligt arrangörerna kom och gick omkring 12.000 människor första dagen. Ungefär 650 deltog i stora salen. Många följde också sessionen på storbildsskärm i caféet.

Talare kom från hela världen. De nio vittnena från Irak hade alla starka och gripande vittnesmål. Det var många bra talare, men viktigast är ju irakierna med sina fruktansvärda erfarenheter. Starka kvinnor i majoritet i den irakiska delegationen. Många tal om det illegala angrepet och ockupationen, om USAs strategiska intressen i Irak och Mellanöstern. Tal om plundringen av landets ekonomi och naturtillgångar, korruption, ja så många aspekter på läget i Irak och om USA:s krigspolitik.

De irakiska talarna och de flesta andra talare underströk irakiernas rätt till motstånd. Det är en nationell befrielsekamp. Den måste få stöd.

Fredsrörelsen måste återupprättas och det är bråttom. Vi har ett stort ansvar i detta arbete.

Landets enhet mot alla fragmentiserings- och balkaniseringsförsök underströks också.

Se följande länkar. På Världstribunalens hemsida finns flera dokument från sessionen i midsomras.

Utlagd 2005-06-17
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .