.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
ANTIKRIGSOPINION
VAD GÖR SVERIGE?
MEDIA & DESINFO
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Nobels fredspris ett krigspris?

Obama en krigspresident - fredspriset ett hån!
091209

Det var den 10 december 1948 som FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna, grunden för all internationell lag om mänskliga rättigheter, lades fram av generalförsamlingen. Idag trampar USA på dessa rättigheter i både Irak och Afghanistan.
Cindy Sheehan i Oslo.
Protestdemontration mot årets fredspris.
Hur kan kommittén för Nobels fredspris legitimera Obamas krigsförbrytelser och andra brott?

091211

Uttalande från IrakSolidaritet:
”Ett slag i ansiktet på hela fredsrörelsen. Man skulle lika gärna kunnat ge priset till George Bush”, sade vår gäst den kända amerikanska antikrigsaktivisten Cindy Sheehan till media.
Det är ett hån mot freden och fullständigt absurt att tilldela president Obama Nobels fredspris eller något fredspris överhuvudtaget. Begreppen krig och fred förlorar sin mening.
Obama vann presidentvalet till stor del med löften om tillbakadragande av trupperna från Irak.
Han har inte infriat sitt löfte. Istället ökar de privata legoknektarnas skara. Ett försumbart antal amerikanska soldater har dragits tillbaka, men nya har anlänt.
Obama har inte tagit avstånd från ”Carterdoktrinen” som gör Mellanösterns oljekällor till USAs egendom med våld om så anses behövligt. Plundringen av Irak fortsätter.
Som USA:s överbefälhavare fortsätter Obama den blodiga ockuptionen av Irak, eskalerar kriget i Afghanistan och påbörjar krig mot Pakistan.

Man kan undra på vilket sätt de fortsatta krigen förhåller sig till fredspris för ”extraordinära insatser för att stärka internationell diplomati” eller bidrar till att ”skapa ett nytt klimat i internationell politik.” Visst är Obama trevligare än Bush, men han har inte stängt Guantánamo, Bagram byggs ut och människor skickas till tortyr i tredje land. Samme försvarsminister som tjänade Bush, tjänar nu under Obama. Det finns kontinuitet i politiken.

Det irakiska folket lider även konsekvenserna av USA:s radioaktiva krigföring med utarmat uran. Vi vill alla se en kärnvapenfri värld, men en president som inte vill se ”bakåt utan bara framåt” kommer inte frivilligt att fördöma den amerikanska militärledningens användande av radioaktiv krigföring i Irak och andra länder.
Nomineringsförfarandet till fredspriset var avslutat knappt 14 dagar efter valet av Obama till president. Fredspriset har förlorat all legitimitet.
Och” USA kommer att fortsätta att leda världen”, sade Obama i sitt tacktal. Inte olikt Bush.
IrakSolidaritet
091010

Senast ändrad: 2010-01-01
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .