www.iraksolidaritet.se
www.iraksolidaritet.se
IrakSolidaritet >> Startsida, 2007 + äldre
www.iraksolidaritet.se

IrakSolidaritet - 2007 + äldre

All kritik mot ockupationen ska tystas
På en och samma vecka i december 2007 mördades minst fem professorer i Irak. I Baquba, Bagdad, Diyala, Kirkuk och Mosul.
När den omtyckte komikern Rasem Al Jumaily, 65 år, skämtade om korruptionen i en irakisk TV-show, mördades han och TV-direktören Adnan Al Janaby.
Dia Zamily bloggade utomlands om Irak. Elva familjemedlemmar, kvinnor, barn och föräldrar mördades i Irak.
Skriv på den internationella appellen för Iraks akademiker och intellektuella!

071229


Jag heter Bagdad. Tina Arena sjunger


Ingen rättvis fred under ockupation.
I ett gemensamt uttalande frå Anti-Occupation Network drog BRussells Tribunal, Den spanska kampanjen mot ockupationen och för Iraks oberoende och Föreningen IrakSolidaritet i Stockholm tillbaka sitt deltagande på "Madrid Forum for a Just Peace in the Middle East".
Läs mer>>


Falluja
Den 24 november talade Ahmed al-Samraie, vice ordförande i Monitoring Net of Human Rights in Iraq, om USA:s andra stora anfall på staden Falluja. Tusentals civila dödades och 70% avstaden ödelades. Under anfallet använde USA kemiska vapen som vit fosfor. Publiken fick ta del av bildmaterial på de måga barn som nu öds med fruktansvärda fosterskador.
Ahmed talade om den rapport som bl.a. MHRI lagt fram i samarbete med allmänna sjukhuset i Falluja.
Läs rapporten


Journalisten och författarinnan Eman Ahmed Khammas talade om läget i Irak och det framgågsrika motstådet den 31 oktober på ABF i Stockholm
Läs mer>>
Befriade, lurade och bestulna. Mustafa Can intervjuar Eman Ahmed Khammas i Aftonbladet
Läs mer>>


Den 29 oktober visades "The Women's Story" på Orionbion i Stockholm. Visningen var ett samarbete mellan Orionbion och IrakSolidaritet. Dokumentärfilmen skakade om publiken.

Den kända journalisten och författarinnan Eman Ahmed Khammas inledde.

Vi kan ordna fler visningar. Skriv till: info@iraksolidaritet.se
Läs mer om filmen>>


Jan Hjärpe i Farsta " "Faran med det s.k. kriget mot terrorismen"

Läs mer>>


Amerikansk militär meddelade den 21 oktober att "uppskattningsvis 49 kriminella dödats" i amerikanska raider mot stadsdelen Sadr-city i Bagdad.
Måga barn bland de döda.
Läs mer och se foton 


Protester i Bagdad mot USA:s murbyggen USA försöker kontrollera befolkningen genom att bygga murar runt hela kvarter i Bagdad.
Hela städer i Irak har muromgärdats.
Läs mer>>
se även>>


"Slaget om Bagdad"
"The surge" (upptrappningen av USA:s ockupation fortsätter).
Ayub Nuri, irakisk journalist, berättar för CNN att livet i Bagdad är 100 gåger värre än för ett år sedan.
9 kvinnor och 6 barn dödade av amerikanska bomber.
Fler civila dödade av säkerhetsfirma.
Läs mer>>


Det nationella irakiska motstådet är framgågsrikt
I dokumentärfilmen "Meeting resistance" skildrar några av de som kämpar för att befria Irak frå USA-alliansens ockupation.
Se några sekvenser ur filmen

USA måste lämna Irak. Skriv på uppropet "Vägen Ut".


It is the death of history
Robert Fisk skriver i The Independent om förstörelsen och plundringen av Iraks mågtusenåriga kultur. Detta är ett brott mot mänskligheten, vårt kollektiva minne och vår historia.
Läs mer>>
Mer om förstörelsen av Iraks kulturarv


1,2 miljoner döda i Irak
I oktober förra året publicerade den välrenommerade brittiska, medicinska tidskriften The Lancet" en undersökning gjord av John Hopkins University i USA. I undersökningen beräknas offren för USA-alliansens ockupation till 650.000. Den oberoende organisationen Just Foreign Policy har gjort en uppöljning av Lancetrapporten.
Läs mer>>
Det kända brittiska opinionsinstitutet ORB (Opinion Research Business) kommer till samma resultat i sin statistik.
Läs mer>>
Det går inte att förtiga det folkmord som ockupationen innebär
"Officiella siffror och uppskattningar i media har missat 70-95% av alla döda".
Läs mer>>


"Stay in course"
Åverbefälhavare David Petraeus och ambassadör Ryan Crocker har rapporterat till den amerikanska kongressen och Bush har talat till folket.
Läs mer>>


Statsminister Reinfeldt har presenterat regeringsförklaringen. Han talar om "en aktiv utrikespolitk" utan att med ett ord nämna Irak. Samarbetet med EU och den globala kampen mot terrorism dominerar.
Läs mer>>


Uttalande med anledning av Migrationsverkets beslut att irakiska flyktingar ska kunna sändas tillbaka till södra och mellersta Irak.
Uttalande >>
12 j u l i 2 0 0 7


Den humanitära katastrofen för Iraks 4,5 miljoner flyktingar förvärras dag för dag.
"55% av Iraks 4,5 miljoner flyktingar är barn under 12 år", sade chefen för Röda halvmåen i Irak, Said Hakki, till Europakommissionen på Världsflyktingdagen den 20 juni.
Said Hakkis tal >>
Tidigare artiklar >> (bläddra ner till "Flyktingkatastrof")
12 j u l i 2 0 0 7
Flyktingar till Syrien måste ha visum
Internflyktingarnas redan katastrofala humanitära situation förvärras
Läs mer>>
22 september 2 0 0 7


Varför USA har förlorat

"USA kan inte bryta ner detta folks vilja att leva fria och oberoende i sitt eget land samt härska över sina egna tillgågar som alla andra folk i världen. De borde ha frågat engelsmännen".

Hana Al Bayati frå BRussells Tribunals verkställande kommitté och Abdul Ilah Al Bayati, politisk analytiker bosatt i Frankrike, skriver i den egyptiska tidningen Al Ahram.


Operation "Arrowhead Ripper" stärker motstådet

Den våldsamma amerikanska offensiven mot provinshuvudstaden Baquba i Diyalaprovinsen skördar måga civila offer. Enligt den officiella retoriken ska Diyalaprovinsen befrias frå "Al Qaida". Enligt de intervjuade i området vill USA förgöra det nationella motstådet.

Läs mer >>


IrakSolidaritets uttalande i samband med 40-årsdagen av Israels ockupation av palestinska områden.

6 j u n i 2 0 0 7

Uttalande >>


Ockupationsmakten bygger höga murar runt Adamiyakvarteret i Bagdad

5 m a j 2 0 0 7
"Slaget om Bagdad" fortsätter.

Sedan början av april bygger ockupationsmakten tillsammans med irakisk trupp en fem km låg och hög mur runt Adamiyakvarteret, Bagdads äldsta och historiska stadsdel. Befolkningen är till stor del sunnimuslimsk.

Människor både i och utanför Adamiya protesterar. Murar ska resas runt 10-30 stadsdelar i Bagdad. Motstådet mot ockupationen är kompakt i dessa kvarter.

USA:s senaste Security Plan har havererat liksom de tidigare försöken att "säkra" Bagdad. Numan-sjukhuset, det enda som bedriver sjukvård i detta område, har intagits av amerikansk och irakisk militär. Såväl personal som patienter tvingades lämna sjukhuset och patienter arresterades.

Den 29 april stängde trupperna sjukhusområdet med järnkedjor. El och vatten har stängts av i hela kvarteret.

Murbygget strider mot folkrätten. Ockupation av sjukhus strider mot folkrätten. Avstängning av el och vatten strider mot folkrätten.

IrakSolidaritet uppmanar enskilda och organisationer till protest.

Läs mer >>Stöd Iraks akademiker och intellektuella

2 5 n o v e m b e r 2 0 0 6
En mordkampanj på landets akademiker och intellektuella pågår i Irak. Hundratals har mördats och tusentals flyr landet.

Därför vädjar nu föreningen IrakSolidaritet till dig att skriva under BRussellstribunalens appell till försvar för internationell människorätt. Några av de som redan har skrivit under är Harold Pinter, José Saramago, John M. Coetzee, Dario Fo, Eduardo Galeano, Noam Chomsky, Howard Zinn, John Pilger och Michael Parenti.

I Sverige stöds appellen av bland andra Jan Hjärpe, Ronny Ambjörnsson, Mattias Gardell, Ulf Bjereld, Erik Wijk, Stefan Svallfors, Jan Åberg och Olle Josephson.


Vägen ut (The Way Out)

April, maj och juni har varit de dödligaste måaderna för USA sedan 2003.
Inga "surge", "crackdowns", stora attacker och offensiver kan dölja hur dåligt det går för USA i Irak, men ockupationsmakten säger sig ändå ha för avsikt att stanna. Permanenta baser stora som städer har färdigställts och i olika uttalanden hävdar Bushadministrationen nödvändigheten av en låg närvaro i Irak.
"Historiskt sett tror jag "counter-insurgency operations" har pågått i minst 9-10 år", säger överbefälhavare Petraeus till Fox News.
President Bush och andra amerikanska officiella representanter tar Sydkorea som exempel på låg närvaro i ett annat land ( Yahoo News 070617).

Det finns bara en väg ut ur kriget för USA och det är förhandlingar med motstådsrörelsen.
Antikrigsrörelsen har en stor uppgift att påvisa nödvändigheten av sådana förhandlingar och trycka på i alla sammanhang för att tvinga USA till förhandlingsbordet. Som i Vietnam måste USA förhandla med folkets representanter.
Därför har föreningen IrakSolidaritet i Stockholm tillsammans med International Anti-Occupation Network ställt sig bakom uttalandet "Vägen ut" (The Way Out).

Du kan stödja uttalandet med din namnunderskrift på BRussells Tribunal: www.brussellstribunal.org


Namninsamlingen och protesterna fortsätter

4 m a r s 2 0 0 7
Skriv på mot avrättningarna!

Protester mot avrättningarna strömmar in. BRussells Tribunal redovisar de omfattande aktionerna. I DN den 2 mars säger Hoshyar Zebari, marionettregimens utrikesminister att han "tar med sig hem" de svenska protesterna mot avrättningarna.

Avrättningarna har uppskjutits på grund av överklagan, men kvinnorna och alla de andra dödsdömda är i stor fara.

Läs mer >>


Stoppa avrättningarna av tre Irakiska kvinnor!

1 7 f e b r u a r i 2 0 0 7
De har dömts till döden genom hängning! Avrättningarna är planerade till den 3 mars.

Föreningen IrakSolidaritet uppmanar enskilda och organisationer att protestera och att ansluta sig till följande uttalande.

Stoppa avrättningarna av tre irakiska kvinnor!
Skriv på appellen!

Högsta irakiska brottmålsdomstolen har dömt tre kvinnor till döden genom hängning. Deras brott rubriceras som "offences against the public welfare. "Enligt uppgifter frå det Irakiska Advokatsamfundet (Iraqi Lawyers Union) är kvinnorna:
Wassan Talib (31 år)
Zainab Fadhil (25 år)
Liqa Omar Muhammad (26 år)

Ingen av kvinnorna har fått rådgöra med advokat i denna skenrättegåg. De förnekar inblandning i de "brott" de anklagas för.

Liqa Omar Muhammad har ött en dotter i fängelset, en flicka som nu är ett år gammal och Wassan Talib är mamma till en treårig flicka. De tre kvinnorna och barnen befinner sig i Kadhimiyafängelset i Bagdad.

Bagdad är en belägrad stad under attack av 110.000 amerikanska och irakiska soldater. Detta"slag om Bagdad" har pågått hela sommaren, hösten och vintern. Civilbefolkningen lever i ett helvete. Människor flyr landet och närmare 2 miljoner är internflyktingar. De har ofta vare sig vatten eller el. Det finns inga fungerande institutioner. Iraks hela infrastruktur har krossats.

Ingen nationell dömande befogenhet erkänns under ockupation. Domen mot de unga kvinnorna är illegal och omoralisk.
Kvinnorna anklagas för deltagande i motstådet mot den brutala och folkrättsvidriga ockupationen. De nekar till alla anklagelser och måste friges. Så länge de hålls kvar i fängelse ska de åtnjuta alla de rättigheter som folkrätten ger dem som krigsfågar.

Svenska och internationella protester hitintills räddat kvinnorna. Protesterna fortsätter.
Läs mer och skriv under uttalandet mot avrättningarna!

Amnesty International beräknar att minst 65 personer avrättades under 2006. Fler både kvinnor och män väntar på avrättning. Vi kräver att dessa dödsdomar upphävs!

>> bildreportage frå fängelset där kvinnorna finns

Upphäv dödsdomarna av de tre irakiska kvinnorna!
Frige kvinnorna!
Stockholm den 17 februari 2007

Uttalandet kommer att skickas till Iraks ambassad i
Stockholm allteftersom underskrifter kommer in.

Enskilda och organisationer som har undertecknat

Vi kommer även att sända protester till olika FN- kommittéer och andra lämpliga internationella organisationer som kan utöva påtryckningar för att rädda kvinnorna.

Det är brådskande.
(relevanta organisationer att skicka protester till kommer att stå här inom kort!)
Skriv till: info@iraksolidaritet.se för att underteckna uttalandet. Samt skicka gärna kopia på egna uttalanden till samma adress.

Föreningen IrakSolidaritet har även anslutit sig till ett uttalande frå BRussells Tribunal. Organisationer och individer kan ansluta sig till det uttalandet. Se: www.brussellstribunal.org "Hanging The Womb of Iraq".


Våldtäkter i Iraks fängelser och fågläger

4 m a r s 2 0 0 7 - I r a k S o l i d r i t e t
Den unga kvinnan Sabrine Al Janabi är på allas läppar. Hon anklagade öppet i Al Jazeera irakiska säkerhetsstyrkor för våldtäkt.

Både kvinnor och män våldtas systematiskt. UNAMI (UN Assistance Mission for Iraq) har rapporterat om 80 dokumenterade fall av våldtäkt mot kvinnor.

Det är ett mycket svårt och stort steg att träda fram och tala om våldtäkt. Eftersom rättsystemet i det ockuperade Irak dessutom är en fars kan de våldtagna inte få någon rättvisa eller upprättelse.

Läs mer >>


Mer om kvinnornas situation

2 5 f e b r u a r i 2 0 0 7 - I r a k S o l i d r i t e t
Direktlänkar till artiklar om kvinnors situation i Irak.

Mitt Irak är i spillror - Yusra Moshtat (SvD 23 juni 2006)
The height of humiliation - Haifa Zangana (Al Ahram 28 juni 2006)

Stor upprördhet över de nära förestående avrättningarna av irakiska kvinnor - Dahr Jamail, Ali Al-Fadhily (Electroniciraq.net)


Slaget om Bagdad fortsätter

4 m a r s 2 0 0 7 - I r a k S o l i d r i t e t
110.000 amerikanska och irakiska soldater deltar i slaget.

Den irakiska marionettregimens premiärminister al Maliki införde undantagstillståd i Bagdad den 13 februari.

Human Rights Watch skriver 2 mars att "de nya undantagslagarna hotar grundläggande rättigheter".

Läs mer >>


Privatisering av kriget

6 m a r s 2 0 0 7 - I r a k S o l i d r i t e t
Storbritannien drar tillbaka sina trupper i Irak. Det läser vi i svensk press. Men vad händer istället?

Brittiska "ministrar förhandlar om kontrakt på måga miljoner pund med privata säkerhetsfirmor för att täcka några av de hål som uppstår när de brittiska trupperna lämnar."

Läs mer om "Legoknektarna som ska fylla gapet efter trupperna."

Läs om Pentagons och den amerikanska regeringens 100.000 kontraktsanställda. Då är "sub-contractors" inte medräknade.

De kontraktsanställda deltar i både mord och tortyr och dödar civila. Läs om mord på civila.


USA:s oljelag för Irak har antagits

1 m a r s 2 0 0 7 - I r a k S o l i d r i t e t
USA har författat den nya oljelag som påtvingas Irak och som nu antagits av marionettkabinettet i Bagdad.

Innebörden är privatisering, kontrakt på 30 år och rätten för de utländska bolagen att föra ut 100% av vinsten. Enligt den nya lagen fördelas vissa vinster mellan regionerna. Lagen är ännu ett av ockupationens verktyg för splittring och söndring av staten Irak.

Inkomsterna frå Iraks nationaliserade olja betalade gratis sjukvård och utbildning. Vinsterna hamnar nu hos bolagen. Saddam Hussein skulle bort för att USA skulle komma åt oljan. Mänskliga rättigheter och "demokrati" har blivit svepskälet för intervention och kontroll av olja -och andra tillgågar.

Läs mer >>


Flyktingkatastrof

1 2 f e b r u a r i 2 0 0 7 - I r a k S o l i d r i t e t
Irak förblöder efter 4 års ockupation. Stora delar av befolkningen drivs på flykt. Världen måste vakna.

"Vi bevittnar den största lågsiktiga befolkningsförflyttningen i Mellanöstern sedan palestinier tvingades iväg som öljd av bildandet av staten Israel 1948", skriver Andrew Harper i en artikel i nr. 27 av FMR (Forced Migration Review).

Läs mer >> (bläddra ner till mitten av sidan)


USA:s krigsförbrytelser i Irak

2 f e b r u a r i 2 0 0 7
I oktober publicerade 10 konsumentorganisationer ett dokument om USA:s krigsförbrytelse i Irak.

"Irakkrigets våldsamhet och det kaos som drabbat Irak kan direkt spåras till den illegala invasionen, ockupationen och illegalitet i de krigsmetoder och vapen som används för att upprätthålla ockupationen."

"USA:s krigsförbrytelser i Irak och mekanismer för ansvar dokumenterar dessa kränkningar och uppmanar oss alla att begära utredningar och åtal av politiska och civila ledare för brott mot internationell lag."

Dokumentet är nu även översatt till arabiska. Här finns pressmeddelande med länkar till rapporten (på engelska och arabiska).


USA måste ut ur Irak, omedelbart och villkorslöst!

1 5 j a n u a r i 2 0 0 6
USA måste förhandla med de irakiska internationella motstådets organisationer.

I artikeln som skrevs i början av december understryks att USA inte tänker lämna Irak frivilligt. Idag med facit i hand vet vi att 20.000 fler amerikanska soldater är på väg till det som vi benämner "slaget om Bagdad".

All heder till Västerbottens-Kuriren som publicerar artikeln och främjar debatt. Rubriksättningen är tidningens egen.

De stora tidningarna och några till har under december fått artikeln. De har antingen tackat nej eller underlåtit att svara.


Sverker Åström skriver i DN den 3 januari 2007

3 j a n u a r i 2 0 0 6
"Det är inte orimligt att söka skapa en opinion som kräver ett totalt och omedelbart tillbakadragande av alla amerikanska trupper"

Det framhåller Sverker Åström i sin artikel. Han anger bl.a. oljan som skäl till "en fortsatt (amerikansk) kontroll för en oöverblickbar framtid. Vapenexport ska avbrytas och "det är helt otänkbart att Reinfeldt besöker Bush i Vita huset."


Om Bakerrapporten

1 0 d e c e m b e r 2 0 0 6
För 35 år sedan läckte den förre marinofficeren Daniel Ellsberg de.sk. Pentagonpappren som grundligt avslöjade USA:s lögner om Vietnamkriget.
Hans modiga handlande stärkte antikrigsrörelsen i USA och därmed kampen för att USA skulle dra tillbaka sina trupper frå Vietnam.

I Stockholm har han nyligen mottagit Right Livelihoodpriset. På ett ABF-möte den 7 december sammanfattade han sin syn på Bakerrapporten: "Bakerrapporten är bara ett sätt för USA att stanna kvar i Irak med färre förluster för amerikanerna. Det är även ett sätt att lugna opinionen."

"USA kommer inte att lämna ifrå sig Iraks olja", ansåg Ellsberg och han uppmanade nya "whistleblowers"att stiga fram och avslöja dagens amerikanska lögner.

En alltmer krigstrött hemmaopinion bidrog till demokraternas seger i kongressvalet nyligen. Den hyser förhoppningar om att USA ska dra tillbaka sina trupper frå Irak. Denna opinion kommer inte känna igen sig i Bakerrapportens förslag. Läs artikeln om Bakerrapporten.


Kriget om oljan

2 8 j a n u a r i 2 0 0 7
Ett 40-sidigt dokument utarbetat av USA har läckt till Independ-
ent on Sunday (IoS). Det är ett "lagförslag till den irakiska regeringen att underteckna "production sharing agreement" kontrakt (PSA) med utländska bolag för att utveckla sina stora oljereserver."

Dessa kontrakt "med en stor oljeproducent i Mellanöstern garanterar investerarna väldiga profiter under de närmaste 30 åren."

Iraks oljereserver är de tredje största i världen. I kapitlet "Skatteregler" slår lagförslaget fast att de utländska bolagen kan föra ut profiten ur landet utan restriktioner och att de inte behöver betala någon skatt när de gör så.

"Krig och ockupation gynnar Halliburton, vars tidigare chef hette Dick Cheney, Kellog, Brown&Root, Shell, Exxon och alla de andra bolagen. Såväl Iraks nya konstitution som den s.k. Bakerrapporten underlättar och befrämjar denna plundring. Innan ockupationen användes inkomsterna av Iraks 1975 nationaliserade olja till bl.a. en välutvecklad utbildning och sjukvård.

Läs även mer om "Krigsprofitörernas blomstrande affärer" och "Varför USA inte lämnar Irak".


Haifa Street - slaget om Bagdad fortsätter

1 5 j a n u a r i 2 0 0 7
Amerikanska soldater, F-15 stridsplan och Apache attack-
helikoptrar
understödde den irakiska marionettregimens soldater och milis i attacker för att inta kvarteren runt Haifa Street mitt i Bagdads centrum och mycket nära gröna zoneen.

Bagdad ska intas och motstådsrörelsen krossas. Kvarter för kvarter.


Bush
har nyligen beslutat skicka 21.000 fler amerikanska soldater till Irak. De flesta till Bagdad. För en tid sedan attackerades även Adamiyastadsdelen med måga civila dödsoffer som öljd.

Eftikhar Hashem Alhusainy
frå IrakSolidaritet skriver om striderna på Haifa Street.


Slaget om Bagdad

5 o k t o b e r 2 0 0 6
Mågmiljonstaden Bagdad ska betvingas och motstådsrörelsen krossas. De multinationella styrkornas befälhavare i Irak Peter Chiarelli sade för en tid sedan att "om vi förlorar Baghdad, förlorar vi Irak".

Redan i september 2006 skickades stora truppförstärkningar till Bagdad och våldet i staden bara eskalerar. Nu talar Bush om nya truppförstärkningar. Varje försök att "återerövra" staden och kontrollera den innebär massakrer på civila.

Läs om "Deras nästa massaker" frå BRussells Tribunal.

Läs även Nyhetsbulletin nr.1 om "Skyttegravar runt hela Bagdad".


Vägen ut ("The Way Out")

1 4 n o v e m b e r 2 0 0 6
Det finns bara en väg ut ur kriget för USA och det är förhandlingar med motstådsrörelsen.

Antikrigsrörelsen har en stor uppgift att påvisa nödvändigheten av sådana förhandlingar och trycka på i alla sammanhang för att tvinga USA till förhandlingsbordet. Som i Vietnam måste USA förhandla med med folkets representanter.

Därför har föreningen IrakSolidaritet i Stockholm tillsammans med International Anti-Occupation Network ställt sig bakom uttalandet "Vägen ut" (The Way Out).


"De måste ge sig iväg och det snart"

2 f e b r u a r i 2 0 0 7

Den irakiska författarinnan och journalisten Haifa Zangana skriver i den egyptiska tidningen Al Ahram "att ockupations-
trupperna inte har någon annanstans att ta vägen än hem."


De måste förhandla med motstådsrörelsen.


Det är rätt att göra motstånd

6 n o v e m b e r 2 0 0 6
IrakSolidaritets styrelse uttalar sig om motståndet i Irak.

Se även Motståndet ökar i södra Irak och andra artiklar om motstådet.


Iraq - Vietnam " same history now and then?

7 d e c e m b e r 2 0 0 6
Talk with Daniel Ellsberg - Right Livelyhood-award winner.

I december på ABF i Stockholm framträdde Daniel Ellsberg - årets Right Livelyhoodspristagare. I panelen förutom Ellsberg deltog Lars Drake , docent i nationalekonomi samt Martin Schibbye , journaliststudent och aktiv i IrakSolidaritet.
Martin Schibbyes tal kan läsas här.


Genmäle beträffande "slakt på civila"

IrakSolidaritets genmäle i Flamman den 7 januari 2007


Fler äldre artiklar nås via "site-karta"

Senast ändrad: 2015-08-26
www.iraksolidaritet.se
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se