.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
VAD HÄNDER I IRAK?
KRIGSBROTT
MOTST.RÖRELSEN
USAs ETABL I IRAK
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Belägrad stad flygbombas i fyra dagar


I fyra dagar hade Rawa, en stad 330 km väster om Bagdad, belägrats av USA-trupper och flygbombats av USA-flyg, enligt ett meddelande till IrakSolidaritet inifrån Irak.

Vittnesmål från staden säger att ett stort antal obeväpnade civila dödats och skadats. De amerikanska trupperna har isolerat staden från alla håll och tillät ingen lämna den. Folk talade om stora brister på läkemedel och livsmedel när meddelandet sändes ut i början av juli.

Många hus har skadats svårt i de slumpmässiga flygbombningarna och andra har tagit över av USA-trupperna som efter evakuering av invånarna använde dem som skyttevärn.

Nyheterna från Rawa talar om strider från hus till hus, från gata till gata. Fem bilbomber hade exploderat på olika ställen i Rawa den dagen meddelandet sändes ut.

Dessa strider tycks inte ha rapporterats i internationella nyhetsmedia i någon större utsträckning. Men Dagens Nyheter förmedlade ett telegram från TT-AFP 15 juli "Irakier i träningsläger avrättade":

Vittnen uppger att några av de 82 irakiska motståndsmän som dödades av amerikanska styrkor i ett misstänkt terroristläger nära den syriska gränsen i torsdags har blivit avrättade.

Bybor från Rawa som tog sig till lägret fann sju människor som hade bakbundits och skjutits i pannan, bröstet eller bakhuvudet, uppgav imamen Sheikh Gharbi Abd al-Aziz.

- Det jag såg är onämnbart. Jag kan inte komma över synen av alla dessa döda unga människor. Några hade handklovar, sade Abd al-Wujud, en chaufför som hjälpte till att bära liken från lägret.

Imamen deltog i begravningen av 82 kroppar, varav några var sönderslitna och svårt brända.

Attacken mot lägret pågick i 13 timmar, enligt vittnen i Rawa som ligger 35 mil nordväst om Bagdad.

Oidentifierade gärningsmän har genomfört en granatattack mot ett amerikanskt militärhögkvarter i Ramadi, väster om huvudstaden Bagdad. Det rapporterade den arabiska tv-stationen al-Jazira på söndagen, enligt Reuters.

Byggnaden sattes i brand och ambulanser sågs åka mot området.

Kasernen hade tidigare använts av Saddam Husseins militära underrättelsetjänst.

Flera amerikanska soldater har dödats och skadats i bakhåll de senaste två veckorna.

Ytterligare en person på USA:s lista över de mest eftersökta har tagits tillfånga, uppgav militären på lördagen. Hamid Raja Shalah al-Tikriti, chef för det irakiska flygvapnet, var nummer 17 på den amerikanska listan. Hittills har 31 av de 55 mest eftersökta tagits tillfånga eller överlämnat sig.

Minst 113 människor uppges ha dödats i USA:s offensiv "Peninsula Strike" den senaste veckan. USA har också tillfångatagit 74 irakier som misstänks ha förbindelse med nätverket al-Qaida. Amerikansk militär sade på lördagen att de höll förhör med fångarna, uppger Reuters.

- De tidiga indikationerna pekar på att de är al-Qaida sympatisörer, sade en amerikansk militär talesman.

De misstänkta al-Qaida-männen togs tillfånga i en räd på torsdagen i närheten av Kirkuk i norr. Amerikansk militär ville inte säga om männen var irakier eller utlänningar.
Från TT-AFP

.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .