.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
VÅR VERKSAMHET
FÖRENINGEN
STUDIECIRKELN
KONTAKTA OSS
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Försvara våra fri- och rättigheter!

Sigyn Meder skriver här om en konferens som är planerad i Italien i höst till stöd för det irakiska motståndet och om de motreaktioner det givit upphov till. Sigyn Meder är medlem i föreningen IrakSolidaritets samordningsgrupp och hon tar upp aktuella frågor om de demokratiska fri- och rättigheterna.
Detta försvar är en allt viktigare fråga för oss alla. 11 septemberattacken mot World Trade Center och attentaten i London kom mycket lägligt och som på beställning. De har möjliggjort för USA:s och andra regeringar att öka farten i nedmonteringen av dessa rättigheter.

I England har polisen fått rätt att skjuta mot människors huvuden. Desinformationen är helt otrolig. Den brasilianske elektriker som polisen skjöt ihjäl i London beskrevs samfällt av pressen såsom en påbyltad vilt flyende person. När sanningen sipprar fram är han tunt klädd och sitter lugn och stilla.

I Aftonbladet skriver Åsa Linderborg och Erik Wijk en utmärkt artikel om den första terroristdomen i Sverige. Läs Terror och tystnad via länk nedan.

Den 1 och 2 oktober ska en konferens hållas i Rom till "stöd för motståndet och för en rättvis fred i Irak". Representanter för olika delar av det irakiska motståndet är inbjudna att tala. Föreningen IrakSolidaritet beslöt i våras att ställa sig bakom uppropet för en sådan konferens. Vi tycker att det är oerhört viktigt att det irakiska motståndet får komma till tals och vi måste se till att antikrigsrörelsen tar sitt ansvar och stöder det irakiska motståndet mot ockupationen. Motståndet är framgångsrikt och ett verkligt hinder för USA:s hegemonisträvanden i Mellanöstern.

Den 26 juni skickade 44 amerikanska kongressmän ett protestbrev till den italienske ambassadören i Washington. Läs via länken Brev från kongressledamöter nedan.

Se även kommentarer i US News & World Report via länken Eurolefties fund Iraq insurgency nedan.

Kongressledamöterna anklagar Antiimperialist camp (AIC) som är med bland arrangörerna av Romkonferensen för att vara en del av "ett internationellt nätverk för att finansiera terrorism". Brevskrivarna "är bekymrade över att sådana som stöder terroristisk verksamhet ska mötas på italiensk mark".

Detta är en otillbörlig amerikansk påtryckning för att få Italien att förbjuda konferensen.

Den italienska ambassaden i Bagdad tänker inte utfärda visa till irakier som ska resa till Romkonferensen. Detta enligt beslut av det italienska utrikesministeriet som alltså ändrat uppfattning efter de amerikanska påtryckningarna. Många av de inbjudna är mycket kända personligheter som Sheik Al Khalisi och Algeriets Ben Bella. Sheik Jawad Al Khalisi är iman i moskén i Bagdadkvarteret Al-Khadimiya
och generalsekreterare i Iraqi National Foundation Congress- en organisation som arbeatr politiskt mot ockupationen, men stöder det irakiska folkets rätt till väpnat motstånd.
Alla folkgrupper, religioner etc finns med i organisationen.

Författaren Jan Myrdal är också inbjuden talare. Han har skickat ett protestbrev till regringen. Se länken Öppet brev till statsministern nedan.

Detta är allvarliga angrepp på våra demokratiska fri-och rättigheter som församlings- och yttrandefriheten. IrakSolidaritet protesterar mot dessa angrepp och kräver att Romkonferensen äger rum och att alla inbjudna personer får visum.

Se även AICs hemsida via länken nedan.

Utlagd 2005-08-23
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .