.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
VAD HÄNDER I IRAK?
KRIGSBROTT
MOTST.RÖRELSEN
USAs ETABL I IRAK
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Ännu ett hemligt tortyrfängelse avslöjat i Irak

”Elitstyrkor" som kontrolleras från Al-Malikis eget militärkontor inom regeringen, driver ett hemligt fängelse i Bagdad.
I april 2010 avslöjades Al Maliki som chef för ännu ett tortyrfängelse.
Order rörande tortyr var led i USA:s strategi för sekteristiskt krig. Hit hör bl.a den ökända ”Wolf brigade”.
Amerikanska soldater har sänts till Irak för att genomföra arresteringsoperationer!
läs fler artiklar om tortyr och fängelser

Sedan 23 november 2010 har 280 fångar överförts till det hemliga fängelse inom basen ”Camp Justice” i nordvästra Bagdad där de torterats utan risk för insyn eller besök.
Fångar beskriver tortyren för en representant från
HumanRightsWatch.
De flesta anklagas för ”terrorism”, en vid anklagelse som drabbar såväl representanter för den hedervärda motståndsrörelsen och civila som terroriserande ligor av olika slag.
Militära tjänstemän vid såväl försvars som-inrikesdepartementet sade till HRW att56e brigaden och enheten för kontraterrorism rutinmässigt genomförde massarresteringar och fängslanden utan att underrätta säkerhetsministerierna.

Till det kan IrakSolidaritet tillägga att de flesta ministerier, partimiliser, polisen, kurdiska regionala regeringen, peshmergas, säkerhetstjänsterna etc. genomför arresteringar och har hemliga fängelser.

Order rörande tortyr var led i USA:s strategi för sekteristisk krigföring
Wikileaks avslöjande att USA gav sin militär order att inte efterforska tortyrfall utförda av irakier har kommit fram i pressen, ”men inte den djupare betydelsen av denna order”.
USA har utnyttjat och drivit på sekteristiskt hat mot sunnimuslimer.
Här vill IrakSolidaritet gärna infoga att det gäller de sekteristiska regeringspartierna och deras miliser, inte shiamuslimer i största allmänhet. General Petraeus, dåvarande befälhavare för USA:s och de multinationella styrkorna i Irak (sedermera chef för Centcom och nu befälhavare över styrkorna i Afganistan) utvecklade en strategi att använda just dessa miliser och kurdiska peshmergas för att slå till mot motståndet i områden med övervägande sunnimuslimsk befolkning.
Under Petraeus kom ordern om FRAGO 242 som uttalade att tortyr begången av irakier ej skulle undersökas.
Att den koloniala metoden ”söndra och härska” vägleder Petraeus strategi är ganska tydligt, liksom att tortyr är ett redskap i kampen för kontroll av Irak.
Petraeus lät sända sekteristiska shiamuslimska miliser, persmergas och den ökända ”Wolf Brigade” till Mosul för att kväsa motståndet där.
Även denna ”dödsskvadron” har tränats av USA som har det direkta ansvaret för de massmord som utfördes av dödsskvadroner i bl.a Bagdad under åren 2006 och 2007.
Nödvändighten av dödskvadroner presenterades i Newsweek i en längre artikel om the ”Salvador Opton” med Centralamerika och USA:s träning och finansiering avdödsskvadroner där.
John Negroponte och general James Steel, arkitekterna till dödsskvadronerna i Centralamerika, dök upp i Bagdad där Negroponte var ambassadör i gröna zonen 2004-2005.

Amerikanska soldater har sänts till Irak för att genomföra arresteringsoperationer!
Ockupationsmakten ska hålla reda på fångar på det jättelika Camp Cropperfängelset. Samma fängelse som USA överlämnade till den irakiska regimen i juli i år.
110205

Senast ändrad: 2011-02-05
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .