.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
VÅR VERKSAMHET
FÖRENINGEN
STUDIECIRKELN
KONTAKTA OSS
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Ockupationens terror
mot civilbefolkningen
i Irak

Föreningen IrakSolidaritet har i ett uttalande till regeringen begärt att regeringen fördömer de brott mot civilbefolkningen som USA och dess allierade begår. Uttalandet kräver att regeringen stödjer de civila organisationerna i Falluja och andra bombade städer och kraven på oberoende undersökning av situationen där.
Till Sveriges Regering:

Ockupationens terror mot civilbefolkningen i Irak
-------------------------------------------------
Återigen faller bomberna över en stad i Irak. Återigen får en stads befolkning uppleva vad terror innebär. Människor tvingas bort ifrån sina hem och sin stad till en osäker flyktingtillvaro. Deras hem bombas och utsätts för raketbeskjutning. Belägrande soldater terroriserar befolkningen. Denna gång gäller det Tal Afar, en stad med 300 000 invånare belägrad av 6 000 amerikanska och 4 000 irakiska soldater.

90 % av invånarna har flytt den belägrade staden för att undkomma våld och förstörelse. Ockupationsmaktens soldater genomför ständiga räder mot människors hem.
Prickskyttar på taken hindrar människor att ta hand om skadade och döda. Tal Afars medicinska infrastruktur har allvarligt skadats av de pågående militära attackerna. Läkare och sjukvårdare kan inte komma in i den belägrade staden för att hjälpa den desperata civilbefolkningen.

Tal Afar är bara en fortsättning på den massförstörelse av städer och samhällen som USA bedriver i Irak. Falluja som angreps i november 2004 har blivit en symbol för denna politik. Falluja var en gång en stad med 350 000 invånare. Nu har 70 % av staden förstörts.

Fallujas civila representanter uppskattar de döda till minst 3000-6000 människor. Förbjudna vapen som splitterbomber och giftgaser har använts. Det stora allmänna sjukhuset attackerades och intogs av ockupationsmakten. Tre av fem sjukhus förstördes. Andra städer som utsatts för bombanfall är Hadditha och Al Qaim. Det rapporteras att bombning av Ramadi är påbörjad och Samarra antas stå på tur.

Angreppskriget skedde i strid med folkrätten och utan säkerhetsrådets stöd. USA: s unilaterala agerande och ”försvarsdoktriner” utmanar all internationell rätt.
.

· IrakSolidaritet förväntar sig att Sveriges regering entydigt fördömer de brott som USA och övriga länder i USA-koalitionen begår mot den irakiska civilbefolkningen.
· IrakSolidaritet kräver att Sveriges regering stöder Fallujas civila organisationer i deras krav att FN ska tillsätta en oberoende undersökningskommission som i kontakt med de civila organisationerna undersöker situationen.
Samma krav gäller andra bombade städer
.

Stockholm den 15 september 2005-09-15
Föreningen IrakSolidaritet
info@iraksolidaritet.se
Sigyn Meder, Eftikhar H. Alhusainy
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .