.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
ANTIKRIGSOPINION
VAD GÖR SVERIGE?
MEDIA & DESINFO
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Harold Pinter: Tortyr och misär i frihetens namn

2005 års nobelpristagare i litteratur, den brittiske dramatikern Harold Pinter, är en av Storbritanniens stora kritiker mot landets roll i irakkriget.
Så här beskriver han kriget: "En bandithandling, en handling av uppenbar statsterrorism, som visar ett absolut förakt för begreppet internationell lag. Ett egenmäktigt militärt ingripande som inspirerats av en rad av lögner och grova manipulationer av media och därmed av allmänheten. En handling avsedd att befästa amerikansk militär och ekonomisk kontroll av Mellanöstern som förklär sig - i sista hand (när alla andra motiveringar förfallit) - som befrielse. En formidabel uppvisning av militär makt som orsakat död och skadegörelse för tusentals människor."

Se länk nedan med Pinters uttalande i den brittiska tidningen The Independent dagen efter offentliggörandet av nobelpriset.

Den amerikanska regeringen är ett blodtörstigt vilddjur

"I detta ögonblick utvecklar Amerika avancerade system för 'massförstörelsevapen' och är berett att använda dem efter eget skön. Amerika har mer av dem än resten av världen tillsammans. Amerika har övergett internationella överenskommelser om biologiska och kemiska vapen och vägrar låta någon inspektera dess egna fabriker. Hyckleriet bakom dess offentliga deklarationer och dess egna handlingar är nästan som ett skämt."

"Effekterna av utarmat uran som Amerika använde i gulfkriget ägnas aldrig någon uppmärksamhet. Strålningsnivåerna i Irak är skrämmande höga. Barn föds utan hjärna, utan ögon, utan könsorgan. Om de har öron, mun eller ändtarm är blodf allt som kommer ut ur dessa öppningar."

"Om inte Europa kan finna solidariteten, förnuftet, modet och viljan att utmana och motstå den amerikanska makten kommer Europa självt att förtjäna Alexander Herzens omdöme: 'Vi är inte läkarna. Vi är sjukdomen.'"

Läs Pinters hela tal när han mottog en hederstitel vid Turins universitet 2002 (före irakkriget) via länken nedan. Där finns också en som pekar på hans egen hemsida.
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .