.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
VÅR VERKSAMHET
FÖRENINGEN
STUDIECIRKELN
KONTAKTA OSS
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

USA som imperiemakt - fallet Irak

1 november stod Mikael Nyberg som föreläsare för ett seminarium på ABF-huset. Temat var USA som imperiemakt - fallet Irak. Ett sextiotal personer hade samlats, inte bara som åhörare utan deltagare i utfrågning och diskussion.

Iraks moderna historia


En vecka dessförinnan, tisdagen 25 oktober 2005 föreläste Henrik Skrak under rubriken Iraks moderna historia på ABF-huset. Ett trettiotal deltagare kunde lära sig mycket. Det var ett uppskattat seminarium.

Bagdad Rap, dokumentärfilm från Irak


Drygt hundra personer deltog på den svenska premiären av den spanska dokumentärfilmen Bagdad Rap på ABF-huset 20 oktober.

Det var en stark film som ser verkligheten i Irak ur en annan synvinkel än de flesta av våra vanligaste media. Den röda tråden var en spansk delegation som besökte Bagdad strax innan USAs invasion. Deras avsikt var att agera så kallade mänskliga sköldar för att hindra anfallskriget. Att de misslyckades i den avsikten vet vi nu men det hindrar inte att det var en modig handling.

Filmen talade ett ungdomligt filmspråk som kompletterades med rapmusik av spanska artister.

I planeringen för detta samarbetsprojekt mellan ABF-Stockholm och IrakSolidaritet ingick att regissören Arturo Cisneros Samper skulle närvara och berätta om filmen. Besöket fick dock ställas in i sista ögonblicket.

I stället talade representanter för IrakSolidaritet om föreningen och dess verksamhet. Efti Alhusainy läste en irakisk dikt, O mitt Bagdad. Hon gjorde det på arabiska och berättade efteråt att dikten handlar om allt som händer nu i Bagdad, från förstörelse, bombning och folkets hunger:

Jag sörjde mitt folk som dör där av bombning och hunger utan världens hjälp. Barnens skrik ekar i mina öron. Jämförde ockupanterna med mongolernas Holako som förstörde Bagdad för länge sedan. (Detta var år 1258 då Djingis khans sonson Holako eller Hülegü erövrade staden.)

Även om kvällens film talade ett ungdomligt språk som kanske inte hela den huvudsakligen betydligt äldre publiken förstod, forstod den uppenbarligen filmens avsikt. Även om en skraltig ljudkvalitet i Z-salen försvårade förståelsen.

I bössorna för Fallujainsamlingen fanns vid kvällens slut 1.643 kr och föreningen sålde Irakmärken och broschyrer för 242 kr.
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .