.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
"DEMOKRATIN"
REGIMEN I IRAK
FOLKRÄTT
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Varför antikrigsrörlsen måste avvisa kolonial "rättvisa"

USAs regering har ingen rätt att göra något av det den nu gör i Irak.

"Interneringen av Saddam Hussein och hans medåtalade, liksom tiotusentals andra irakier, bygger på ett kriminellt, olagligt angreppskrig."

"Detta har ingenting med rätt eller sanning att göra."

"Problemet för USA-imperialismens ombud var inte att han var diktator. Det var att han vägrade ge upp Iraks suveränitet."

Så uttalar sig Sara Flounders om rättegången mot Saddam Hussein och andra inom den avsatta regimen i Bagdad. Hon är "co-director" för The International Action Center i New York, en av alla de organisationer i USA som motsätter sig kriget mot Irak.

IACs grundare är Ramsey Clark, fd justitieminister som blivit en av de skarpaste kritikerna av USAs utrikespolitik. Han är nu försvarare åt Saddam Hussein vid "specialtribunalen" i Bagdad.

Tillsammans med Sara Flounders har han de senaste 15 åren motsatt sig USAs politik mot Irak.

-Genevekonventionen som Washington har undertecknat förbjuder en ockupant att upprätta domstolar. Dessutom bryter själva rättegången, liksom de åtalades totala isolering och förbudet mot alla besökare och lagliga rättigheter, mot internationella konventionen om civila och politiska rättigheter, säger Flounders.

Hon fortsätter:

-Alla USAs krig mot förtryckta folk och nationer har inletts med att hela den civila befolkningen dränkts i krigspropaganda som utmålat ledaren för den utsatta befolkningen så att varje tänkbart brott behandlats som godtagbart och utom ifrågasättande. Detta har pågått sedan krigen mot (USA:s) ursprungsbefolkning och demoniseringen av Sitting Bull, Crazy Horse, Geronimo och många, många andra ledare, inklusive ledarna för varje progressiv eller revolutionär strid de senaste 50 åren.

-Fastän USA demoniserar Saddam Hussein bör man minnas att det är Pentagon som har använt massförstörelsevapen, inte bara i Irak utan mot otaliga försvarslösa folk, från Korea och Filippinerna till Vietnam, Laos, Kambodja, Nicaragua, Grenada, Libyen, Libanon och Jugoslavien.

-Det är USAs militärmaskin som skulle ställas inför rätta för att ha använd de mest avskyvärda vapen, alltifrån kärnvapen till napalm, vit fosfor, anti-personella vapen, så kallade bunker busters och de radioaktiva vapen av utarmat uran.

Hon påminner om bombningarna av Irak under gulfkriget 1991 och sanktionerna därefter. Under kriget dog 150.000 irakier. 156 USA-soldater. Under sanktionerna dog 1,5 miljoner irakier av botliga sjukdomar. En halv miljon barn under 5 år dog mellan 1991 och 1996. I 12 år bombade USA i genomsnitt 25 räder om dagen.

Läs hela uttalandet via länken nedan.
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .